Πρόταση της Λίγκα στις ομάδες για αλλαγή των κανόνων πρωταθλήματος.

174

Πρόταση της Λίγκα στις ομάδες για αλλαγή των κανόνων πρωταθλήματος. Η Σούπερ  λιγκ επεξεργάζεται μια καινούρια πρόταση, την οποία θα είναι έτοιμη να την καταθέσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτό να γίνει και στο προγραμματισμένο για τις 10/1/2017 πρώτο Διοικητικό συμβούλιο της νέας χρονιάς.

Η πρόταση -τομή θα αφορά όλα τα θέματα που απασχολούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η πρόταση και τι θα αφορά:

– Την μορφή διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Δηλαδή πόσες ομάδες θα αγωνίζονται στην Super League, πόσες θα υποβιβάζονται, τι θα γίνει με τα πλέι οφ και ποιοι θα «αναδεικνύονται» μέσα από αυτά. Μια ξεκάθαρη διαδικασία η οποία θα αποφασιστεί και θα τηρηθεί για τα επόμενα χρόνια δίχως συνεχείς… φωνές για αλλαγές.

– Την χάραξη του τηλεοπτικού χάρτη, πάντα στη βάση της «κεντρικής διαχείρισης», σε συνεργασία με τον όποιο πάροχο (την ΝΟVA, στην προκειμένη περίπτωση) υπάρχει. Και με αφετηρία αυτό που είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο σημείωμά μας στο sdna.gr δηλαδή ότι «κεντρική διαχείριση χωρίς τους 4 μεγάλους δεν υπάρχει».

– Τα εμπορικά που αφορούν τις χορηγίες τις οποίες πρέπει να διεκδικήσει η Λίγκα και κατ΄ επέκταση οι ομάδες μέλη της. Θέμα (τεράστιας σημασίας το οικονομικό) που δεν αφορά μόνο τον κεντρικό χορηγό του πρωταθλήματος ή τη διαφήμιση στη φανέλα, αλλά συνολικά το «οικόπεδο» των εμπορικών εσόδων που πρέπει να επεκταθεί και να διεκδικήσει η Super League βελτιώνοντας το προϊόν της έτσι ώστε να προσελκύσει τους διαφημιζόμενους.

Εκείνο που δεδομένο γνωρίζουμε αυτή την ώρα είναι ότι δεν… πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων οι προτάσεις που κατέθεσαν στην Super League οι δύο διεθνείς οίκοι, η Deloitte και η PwC. Οι άνθρωποι της Λίγκας τις επεξεργάζονται και στην συνολική πρόταση που ετοιμάζονται να καταθέσουν στις ΠΑΕ, την ΕΠΟ, την ΦΙΦΑ και το υφυπουργείο Αθλητισμού είναι σίγουρο ότι θα συμπεριλαμβάνουν «κομμάτια» ή μέρος της «φιλοσοφίας» που αυτές εξέφραζαν, προσαρμοσμένα όμως στην ελληνική «ποδοσφαιρική πραγματικότητα».

Πηγή:sdna.gr