Όρισαν διαιτητή που αποχωρεί, στη Superleague 1!

41

Διαιτητή, που οσονούπω θ’αποχωρήσει από τη διαιτησία, όρισαν στη Superleague 1.

Συγκεκριμένα, στο ντέρμπυ της Κυριακής μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ορίσθηκε να διευθύνει ο Ελβετός Στέφαν Κλόσνερ, ο οποίος είναι διαιτητής ΦΙΦΑ, και σχετικά σε νεαρή ηλικία (38 χρονών).

Ο Κλόσνερ όμως, δήλωσε ότι στο τέλος της χρονιάς σταματάει από τη διαιτησία, καθώς συμμετείχε σ’ένα γεγονός που τον πρόσβαλε.

Τον περασμένο Μάη, διαιτήτευσε το μπαράζ ανάμεσα στην Ξαμάξ και την Ααράου. Με σκορ 0-3 υπέρ των φιλοξενουμένων, ο Ραφαέλ Νουτσόλο της Ξαμάξ έπεσε για να πάρει (ανύπαρκτο) πέναλτυ. Ο Κλόσνερ, του έδειξε κόκκινη κάρτα, διότι, όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα, ο παίκτης τον πλησίασε από πίσω και τον έφτυσε.

Ο Νουτσόλο τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές, όμως στην έφεση αθωώθηκε, διότι όπως απεφάνθη η Ελβετική πειθαρχική επιτροπή, από την τηλεοπτική εικόνα, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

«Άκουσα τον χαρακτηριστικό ήχο, και ένοιωσα το φτύσιμο στο πόδι και το χέρι μου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με αμφισβητούν. Μετά από αυτό έχασα το κίνητρο μου, προτιμώ να περνώ αλλιώς τα Σαββατοκύριακα μου» δήλωσε ο Κλόσνερ, που εργάζεται ως καθηγητής βιολογίας.

Ο Ελβετός διαιτητής, βρήκε υποστήριξη στο πρόσωπο του αρχιδιαιτητή της χώρας του, Ντάνι Βερμέλινκερ, ο οποίος δήλωσε: «Είναι μεγάλο κρίμα, να θίγουμε έναν από τους κορυφαίους διαιτητές της Ελβετίας, εξαιτίας της συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο, και της έλλειψης στήριξης από τις αρχές».

Πάντως, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ένα ντέρμπυ, με τον διαιτητή να «μη μασάει» όπως δείχνει η απόφαση του, και να μη μένει προσκολλημένος στη θέση του, ένεκα της αμοιβής.