Κοντά σε λύση με την ΕΡΤ

84

Κοντά σε λύση με την ΕΡΤ, βρίσκονται τόσο οι ομάδες της Superleague 1 που έχουν εκκρεμότητες με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όσο και το πρωτάθλημα της Superleague 2.

Σήμερα Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την παρουσία του Πρωθυπουργού, και κατόπιν εξεδώθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σύσκεψη για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του Ελληνικού πρωταθλήματος από την ΕΡΤ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 5/7/2019 παρουσία του Πρωθυπουργού ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Suprleague 1 και Superleague 2. Η ΕΡΤ προσφέρει στο Ελληνικό κοινό, δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προιόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των Ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή αγώνων play-off και pay-out, το πρωτάθλημα της Superleague 1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Στη συνάντηση εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Superleague 2.

Επίσης, αποφασίσθηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από τη δημόσια τηλεόραση.

Για όλες τις περιπτώσεις, ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ, σε συνεδρίαση του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει στις σχετικές διαδικασίες.»