Ως την Τετάρτη, η σύμβαση με την ΕΡΤ

208

Σε τροποποίηση του καταστατικού της προχώρησε η Superleague 2, καθώς έλαβε διαβεβαιώσεις ότι μέχρι την Τετάρτη (3/7) θα υπογραφεί η σύμβαση με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Έτσι, η Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής:

Το Δ.Σ. της Ένωσης, αφού έλαβε τη διαβεβαίωση της Πολιτείας για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων, σχετικά με την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ της Superleague 2 στην ΕΡΤ Α.Ε., προχώρησε σε τροποποίηση-εναρμόνιση του καταστατικού της, σύμφωνα με το Νόμο.

Καλούμε τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε. Ιωάννη Δρόσο, όπως πράξουν τα δέοντα ούτως ώστε μέχρι την Τετάρτη 3/7 να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, σύμφωνα με τα όσα διαλαμβάνονται στο από 10/8/2018 προσύμφωνο που υπέγραψε και δεσμεύτηκε η ΕΡΤ Α.Ε.

Εκτός αυτού, στην Τακτική Γενική Συνέλευση, εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της περιόδου 2018-19. Απόντες ήταν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ Ηρόδοτος, Αήττητος Σπάτων, Σπάρτη και Ηρακλής».

Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 θα παίξουν πλέι-οφς για την άνοδο, με τη Superleague 2 να διεκδικεί ν’ανέβουν απευθείας δύο ομάδες, και τη Superleague 1 να θέλει ν’ανέβει μια ομάδα απευθείας, και μια με τη διαδικασία των μπαράζ.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-12, θα παίξουν αγώνες πλέι-άουτ, για την παραμονή στην κατηγορία, τα οποία θα είναι σε δύο γύρους, με πρόταση να υποβιβάζονται δύο ομάδες.

Αλλαγή παρατηρείται στον αριθμό των ξένων που δικαιούται να χρησιμοποιήσει κάθε ομάδα. Έως τώρα, ο ανώτατος αριθμός που επιτρεπόταν ήταν πέντε ταυτόχρονα στην ενδεκάδα. Πλέον, η υποχρέωση είναι η χρησιμοποίηση τριών Ελλήνων ταυτόχρονα στην ενδεκάδα, χωρίς περιορισμό στη χρησιμοποίηση ξένων ποδοσφαιριστών.