Ήταν καλός ή κακός χθες ο ΠΑΣ? Πως αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του.

407

Ήταν καλός ή κακός χθεςο ΠΑΣ? Πως αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του.  Είναι ένα ερώτημα που απασχόλησε τους φιλάθλους της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα με τις απόψεις βέβαια να διαφέρουν.

Αυτό βέβαια που είδαμε όλοι ήταν η συντριπτική υπεροχή του ΠΑΣ η οποία όμως δεν κατέληξε σε κάτι καλό.

Πολλοί βέβαια έχουν σταθεί στη φάση του ακυρωθέν γκολ του Γιάκου, και καλά κάνουν βέβαια, γιατί αν το κανονικό γκολ μετρούσε σίγουρα η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν διαφορετική και αυτό δεν είναι απλά μια υπόθεση.

Ο Λεβαδειακός έδειξε ότι ήταν  μέτριος σαν ομάδα,με τον προπονητή του να ρισκάρει κλείνοντας τους διαδρόμους στο κέντρο αλλά αφήνοντας τα πλάγια να αλωνίζουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ. Είναι χαρακτηριστικό οτι τα στόπερ του ΠΑΣ (Μιχαήλ,Τζημόπουλος)έφθαναν με μεγάλη άνεση έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού.

Ναι αλλά δεν κερδίσαμε όμως.Τί έφταιξε? Σίγουρα υπάρχουν αρκετά σημεία που μπορεί να επισημάνει κάποιος όπως είπαμε το γκολ του Γιάκου που δεν μέτρησε και θα άλλαζε την εικόνα του αγώνα,  η κακή μέρα που βρέθηκαν οι επιθετικοί του ΠΑΣ,ο κακός αγωνιστικός χώρος που ευνοεί ομάδες που δεν φτιάχνουν ποδόσφαιρο αλλά αμύνονται,αλλά και οι σέντρες των πλαϊνών του ΠΑΣ οι οποίες ήταν πολλές στον αριθμό αλλά συνήθως πάνω στους στόπερ του Λεβαδειακού.

Σε αυτό το τελευταίο θα θέλαμε να σταθούμε γιατί νομίζουμε ότι οι δυο ακραίοι υστέρησαν χθες σε αυτό το κομμάτι.Θα μπορούσαν να τα πάνε καλύτερα.Είτε με το να πλησιάζουν περισσότερο την περιοχή και να απειλούν πιο κοντά,είτε να βάλουν περισσότερη δύναμη στη σέντρα,είτε να σημαδεύουν χώρους μακριά από τα στόπερ και κυρίως στο χώρο ανάμεσα στον τερματοφύλακα και τους αμυντικούς,είτε στο δεύτερο δοκάρι καθώς σε κανα δυο σέντρες που πέρασαν δημιουργήθηκαν καταστάσεις.

Σίγουρα το τεχνικό επιτελείο της ομάδας τα έχει επισημάνει όλα αυτά και θα φροντίσει ώστε την επόμενη φορά τα πράγματα να είναι καλύτερα γιατί θα δούμε και άλλες ομάδες να αμύνονται με αυτό τον τρόπο και να δημιουργούν πολλές δυσκολίες.

Αυτό που τέλος πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ που μπορεί να κάνει τη διαφορά από το κέντρο σε τέτοιες άμυνες είναι ο Βιδάλ,ο οποίος όταν φθάσει στο σημείο που θέλει ο προπονητής του θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας.

Ας δούμε λοιπόν και τους παίχτες έναν έναν χωριστά:

Περιστερίδης:Θεατής του αγώνα,αλλά με μια σωτήρια επέμβαση στην μοναδική φάση των φιλοξενούμενων.Πιθανόν αν δεν το «έπιανε» σήμερα θα είχαμε ποδοσφαιρική «κηδεία».Μπράβο του γιατί ήταν αυτό που λέμε «κρύος».

Καρανίκας:Στο αμυντικό κομμάτι δεν είχε προβλήματα και πως να έχει όταν ο αντίπαλος δεν έκανε επιθέσεις.Θα έπρεπε να είναι πιο δημιουργικός στο επιθετικό μέρος του παιχνιδιού.Μια δυο φορές που επιχείρησε να κάνει διείσδυση αντί για σέντρα δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για γκολ όπως στην μεγάλη ευκαιρία του Ακόστα.

Κούτρης: Μάλλον αδίκησε τον εαυτό του από τις πολλές σέντρες που έκανε που δεν βρήκαν στόχο.Είχε το χώρο συνέχεια να μπαίνει προς την περιοχή και δεν έμπαινε.Αν είχε λίγη περισσότερη φαντασία στο παιχνίδι του θα έκανε πολλές ζημιές.Την επόμενη φορά θα τα καταφέρει καλύτερα γιατί ικανότητες έχει.

Τζημόπουλος- Μπέριος- Μιχαήλ:Βάλαμε τους τρείς αμυντικούς του ΠΑΣ Γιάννινα μαζί γιατί χθες ήταν και αυτοί σαν θεατές στο αμυντικό παιχνίδι καθώς πίεση δεν δέχονταν. Στη μεγάλη ευκαιρία του Λεβαδειακού ο Μιχαήλ μάλλον ενήργησε σωστά που έκλεισε την πάσα του Μάντζιου και τον οδήγησε στον τερματοφύλακα.Προσπάθησαν να βοηθήσουν και στο επιθετικό κομμάτι με τον Τζημόπουλο στις καθυστερήσεις του αγώνα να βρίσκεται στην περιοχή του Λεβαδειακού και να χάνει την ευκαιρία.

Λίλα:Κέρδισε πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου,βοηθάει πολύ τους αμυντικούς,μοιράζει το παιχνίδι δεξιά και αριστερά όπως πρέπει θα πρέπει να προσέχει όμως τα εύκολα φάουλ που κάνει ,σε στιγμές που δεν χρειάζεται κόβοντας έτσι το ρυθμό της ομάδας.

Κοζορώνης:Δεν του βγήκαν πολλά πράγματα στον αγώνα,προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε,φαινότανε ότι θα είναι η πρώτη αλλαγή.

Γιάκος: Μέχρι τη στιγμή που πέρασε στην επίθεση ήταν ο καλύτερος παίχτης του ΠΑΣ.Προσπάθησε πολύ στο χώρο του κέντρου,έβαλε γκολ που του ακυρώθηκε,σίγουρα θα πρέπει να ψάχνει με κάθετες πάσες περισσότερο τους επιθετικούς, είναι κάτι που πρέπει να το βάλει στο παιχνίδι του.

Τέλος να σταθούμε σε μια φάση που βρέθηκε μόνος στην περιοχή(στο β΄ημίχρονο) αλλά του έλειψε η ψυχραιμία και αντί να στρώσει τη μπάλα, καθώς είχε το χώρο και το χρόνο, και να τη στείλει ψηλά στην εστία(ήταν γεμάτη από αμυντικούς του Λεβαδειακού) έκανε ένα βεβιασμένο σουτ που μάλιστα χτύπησε πάνω σε παίχτη του ΠΑΣ.

Κόντε -Μαμπουλού:Βρέθηκαν σε μέτρια ημέρα,δεν βοήθησαν καθόλου,έχασαν αρκετές προσωπικές μονομαχίες,με λάθος κοντρόλ και λάθος πάσες αρκετές φορές.

Ακόστα:Έδειξε σαφώς επηρεασμένος από τη δίμηνη αποχή,δεν πατούσε καλά στο γήπεδο,έχασε και μια μεγάλη ευκαιρία(αν την έδινε στον Κόντε δίπλα μάλλον θα ήταν καλύτερα),θέλει χρόνο για να επανέλθει.

Ζάιρο:Δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά ερχόμενος από τον πάγκο.Προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα των αντιπάλων με την κινητικότητά του και με προσωπικές ενέργειες που έμειναν στη μέση.

Βιδάλ:Λίγο ήταν το διάστημα που αγωνίστηκε ο μικρός,άρχισε να πηγαίνει από το κέντρο της επίθεσης που έλειπε μέχρι εκείνη την ώρα,δείχνει ότι στη συνέχεια και μόλις φθάσει στο επίπεδο που θέλει ο προπονητής του θα είναι πολύτιμος απέναντι σε τέτοιες άμυνες και όχι μόνο.

Επιμέλεια:Μακρής Σωτήρης