Ο ΠΑΣ δεν έπεσε, τον έριξαν (Μέρος Δ’, κεφάλαιο «Πέδρο Κόντε»)

383

Στα προηγούμενα μέρη αυτού του άρθρου (Δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ), είδαμε κάποιους λόγους, εξαιτίας των οποίων, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στη σημερινή του κατάσταση.

Σήμερα, θα δούμε το τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο, που αναφέρεται στον Πέδρο Κόντε.

Πέδρο Κόντε
-Ένα θέμα που έχει τραβήξει πολλών ειδών κριτικές είναι η μεταγραφή του Πέδρο Κόντε στην Μπανίγιας και ειδικότερα ο χρόνος κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε.
Το γεγονός ότι ξαφνικά ο ΠΑΣ έμεινε τέλη Αυγούστου χωρίς επιθετικό (σε μια εποχή που οι επιλογές για εξεύρεση του αντικαταστάτη του ήταν λίγες) και η άποψη ότι έπρεπε ήδη να είχε πραγματοποιηθεί μεταγραφή επιθετικού, ήταν θέματα τα οποία σήκωσαν πολλή κουβέντα και κριτική.
-Όλα έδειχναν ότι ο Πέδρο Κόντε δύσκολα θα συνέχιζε για 3η χρονιά μιας και τα σενάρια για μεταγραφή ακουγόταν ήδη από τον χειμώνα του 2018.
-Είχε όμως τριετές συμβόλαιο και όποιος θα πλήρωνε την ρήτρα θα τον αποκτούσε.
-Πάμε να θυμηθούμε λίγο τον μεταγραφικό πυρετό..
-Αρχικά ενδιαφέρον έδειξαν οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός. Στο παιχνίδι των διερευνητικών επαφών μπήκε και ο ΑΠΟΕΛ.
-Ενδιαφέρον και από την ΑΕΚ που όμως δεν ήταν διατεθειμένη να πληρώσει την ρήτρα.
-Στις 21/6 έρχεται πρόταση από την Αλ Νάσρ (ΗΑΕ) ύψους 800.000 ευρώ.Ο Κόντε δεν απαντάει.
Ο ΠΑΣ δεν έπεσε, τον έριξαν (Μέρος Δ', κεφάλαιο "Πέδρο Κόντε")
Ο Πέδρο Κόντε (φωτό δεξιά) πανηγυρίζει ένα από τα πολλά του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΣ

-Ακολουθεί στις 25/7 πρόταση της Αλ Σαμπάμπ (Σαουδική Αραβία) ύψους 1.000.000 ευρώ.!! Μάλιστα δημοσιεύματα έκαναν λόγο ότι οι απαιτήσεις της ΠΑΕ καλύπτονται όμως και πάλι ο Κόντε τήρησε στάση αναμονής…

-Παράλληλα εκδηλώνεται ενδιαφέρον απο Ερυθρό Αστέρα,με 600.000 ευρώ στις 26/7.
-Στις 1/8 ακούστηκε η ομάδα Αλ Χαζμ Ρας (Σαουδική Αραβία) και η Νότιγχαμ Φόρεστ (συμφερόντων Έλληνα μεγαλοπαράγοντα).
-Στις 13/8 ο ΠΑΣ απορρίπτει πρόταση 500.000 από ομάδα του Ντουμπάι (χωρίς άλλα στοιχεία-προφανώς ήταν η Μπανίγιας).
-Στις 20/8 έρχεται η «αστεία» πρόταση του Παναθηναϊκού , να πληρώσει σε …πολλές δόσεις..Ο Χριστοβασίλης ξεκαθάρισε ότι «αν πληρωθεί η ρήτρα, είναι δικός σας»..
-Τελικά η Μπανίγιας στις 27/8 ανακοίνωσε τον Κόντε έναντι 900.000 ευρώ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.
Σε συνέντευξή του ο Κόντε είπε ότι η μόνη επίσημη πρόταση ήταν από τον Ερυθρό Αστέρα αλλά το συμβόλαιο ήταν στα Σέρβικα και οι όροι του ποσού σε τοπικό νόμισμα και όχι σε ευρώ, άτι η ΑΕΚ δεν πλήρωνε την ρήτρα και ότι στον ΠΑΟΚ έδιναν λίγα περισσότερα χρήματα από ότι έπαιρνε στον ΠΑΣ και ότι εκεί δεν τον σεβάστηκαν απαντώντας του στο τηλέφωνο »ποιός είσαι εσύ».?
-Έτσι, καθυστερημένα, ήρθε ο Κλάους (7/9), μια μεγάλη μεταγραφή βάσει ονόματος,πετυχαίνοντας όμως μόνο 2 γκολ μέσα στην χρονιά.
-Κρίνοντας από τα παραπάνω ο Κόντε θα μπορούσε από τις 25/7 να πάρει μεταγραφή στην Αλ Σαμπάμπ και να βάλει νωρίς-νωρίς στα ταμεία του ΠΑΣ 1 εκατομμύριο ευρώ. Προφανώς στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή ,θα ήταν άτοπο να πούμε ότι ο πρόεδρος της ομάδας ήθελε «το κάτι παραπάνω».
-Η απόφαση να μην γίνει η μεταγραφή στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται -λογικά- να ήταν του Κόντε που δεν απάντησε. Σε αυτό ο Χριστοβασίλης δεν αντέδρασε, ούτε πίεσε τον παίκτη να φύγει ώστε να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή.
-Ο επόμενος που «ακούμπησε» και πλήρωνε την ρήτρα ήταν η Μπανίγιας (τέλη Αυγούστου) και δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι.
-Εδώ υπάρχουν και οι γνώμες ότι έπρεπε ο αντικαταστάτης του Κόντε να είχε έρθει πιο νωρίς.
-Η αντικειμενική αλήθεια εδώ είναι ότι εάν η Μπανίγιας δεν έκανε τελικά την πρόταση ενώ ερχόταν πχ ο Κλάους σαν δίδυμο με τον Κόντε, σε κάθε περίπτωση, η ομάδα θα επιβαρύνονταν με ένα ακόμη μεγάλο συμβόλαιο του παίκτη.
-Ίσως πάλι να ισχυριστεί κανείς ότι, έπρεπε να γίνει η μεταγραφή επιθετικού και θα μπορούσε να επικαλεστεί τα χρήματα που είχε εισπράξει η ΠΑΕ απο την μεταγραφή του Μαυροπάνου στην Άρσεναλ..
-Στον αντίποδα όμως ως αντεπιχείρημα, μπορεί κάποιος να επικαλεστεί τα συμβόλαια Μπουζίντ και Ζαϊρί παλιότερα που έφεραν προβλήματα στον ΠΑΣ, κοστίζοντας μια αδειοδότηση και μια έξοδο στην Ευρώπη…
-Σίγουρα την μεταγραφή Κόντε, όπως προκύπτει, ούτε την είχε προβλέψει κανείς ότι θα γινόταν τέλη Αυγούστου , ούτε μπορούσε κανείς να την ακυρώσει, όταν έφτασε η πρόταση για την πληρωμή της ρήτρας..
-Το σίγουρο είναι ότι αν ο Κόντε έμενε, ο ΠΑΣ δεν θα έμενε στα 19 γκολ της χρονιάς…
-Αν τον Ιούλιο ο Κόντε έκλεινε στην Αλ Σαμπάμπ, ίσως τα μεταγραφικά να εξελίσσονταν αλλιώς. Πάντως ότι και να έγινε τότε, ο Χριστοβασίλης δεν θα μπορούσε να αρνηθεί μια τόσο δελεαστική προσφορά…
 
Αλέκος Ταυ