7 η ώρα Νομαρχία,φύγαμε για Λάρισα

575

Πράγματι το ραντεβού των φιλάθλων για εκείνον τον εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με αντίπαλο τη Λάρισα ήταν στις 7 το πρωΐ στη Νομαρχία.

Χειμώνας καιρός ήτανε ,27 Ιανουαρίου έδειχνε το ημερολόγιο και μη φανταστείτε ότι είμαστε  και πάρα πολλοί.Περίπου 45 άτομα μαζευτήκαμε ,νέα παιδιά οι περισσότεροι,που ξεκινήσαμε από τα Γιάννινα με άσχημες καιρικές συνθήκες για να συμπαρασταθούμε στον ΠΑΣ στο γήπεδο Αλκαζάρ.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της πόλης  που ακολουθούσε τον ΠΑΣ στα εκτός έδρας παιχνίδια εκείνη την εποχή και που βρισκότανε ανάμεσα στους 45 ήταν ο Τόλης  ο Νικολούδης.

Μιας και αναφερθήκαμε στον Τόλη θα σας πούμε και για ένα αστείο συμβάν που συνέβηκε κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

Ήταν γνωστό σε όλους όσους έκαναν εκτός έδρας ταξίδια με τον ΠΑΣ εκείνη την εποχή ότι τον Τόλη τον ζάλιζε εύκολα το λεωφορείο.Μέχρι να φθάσουμε στο Δρίσκο,βλέπετε τότε υπήρχε ακόμη το βάσανο της Κατάρας, που οι πολυτέλειες της Εγνατίας,ο Τόλης είχε ζαλιστεί αλλά για καλή  τύχη όλων μας  αποκοιμήθηκε σε ένα διπλό κάθισμα μιας και όπως είπαμε 45 άτομα ταξιδεύαμε και υπήρχε χώρος στο Λεωφορείο.

Και ενώ το ταξίδι κυλούσε ομαλά κάπου επάνω στον μεγάλο τον αυχένα σε ένα απότομο φρενάρισμα ο Τόλης βρέθηκε φαρδύς πλατύς κάτω από το κάθισμα σφηνωμένος ανάμεσα στο δικό του και το μπροστινό.

Το τι συνέβη βέβαια μέσα στο λεωφορείο δε χρειάζεται να σας το περιγράψουμε,με τον Τόλη να βάζει τις φωνές στον οδηγό ,τους υπόλοιπους να κλαίνε από το γέλιο και αφού κόπασαν όλα αυτά ήρθε και η απρόβλεπτη αντίδραση του Τόλη που αποφάσισε να κοιμηθεί στο διάδρομο του λεωφορείου χωρίζοντάς το έτσι στα δύο μέχρι να φθάσουμε στην πρώτη στάση στην Καλαμπάκα.

Τέλος πάντων το ταξίδι συνεχίστηκε και κατά τις 11:30 φθάσαμε στη Λάρισα.Το παιχνίδι άρχιζε στις 15:00 και θα γινότανε στο στάδιο Αλκαζάρ.Καμιά ώρα μετά την άφιξή μας ήρθε και μια διμοιρία των ΜΑΤ που μας συνόδευε παντού και μάλλον αυτό καλό ήτανε αφού εκείνη τη μέρα στο γήπεδο της Λάρισας βρέθηκε πάρα πολύς κόσμος και οπωσδήποτε υπήρχε και μια μεγάλη κόντρα ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων.

ola balla pas larisa
Το Αλκαζάρ με 15.000 Γιαννιώτες

Την ένταση που υπήρχε ανάμεσα στους οπαδούς των ομάδων την αισθανθήκαμε για τα καλά μέσα στο γήπεδο όπου 45 άτομα βρίσκονταν ανάμεσα σε 12.000 περίπου φιλάθλους της Λάρισας.Τίγκα ήταν το γηπεδάκι.Οτι είχαν μας το πέταξαν.Ευτυχώς υπήρχε και η νεκρή ζώνη και δε μας έφθαναν.

Στο τέλος του αγώνα μείναμε  αρκετή ώρα στο γήπεδο μέχρι αυτό να αδειάσει,είχε και τα καλά του αυτό αφού ο Τόλης κουράστηκε και τον πήρε ο ύπνος στο κάθισμα όμως μόλις άρχισαν οι ανηφοριές στην Κατάρα.

Και μιας και αναφερθήκαμε στην Κατάρα.Λείπει σε κανέναν;Λείπει σε κανέναν ταξίδι 4 ωρών να γίνεται 12 και 15 ώρες;Λείπουν  σε κανέναν οι χιονοθύελλες με την περιορισμένη ορατότητα που δεν ήξερες που θα βρεθεί το λεωφορείο;Μάλλον όχι.Ούτε για βόλτα από εκεί.

Βέβαια υπάρχει και το οξύμωρο τώρα που είναι καλός ο δρόμος δεν γίνονται εκδρομές.Τα φαινόμενα της εποχής.Ευτυχώς που έγινε και αυτή στην Ξάνθη και ξεχαρμανιάσαμε λίγο.Να ευχαριστήσουμε και τον κ.Πανόπουλο.Να τα λέμε όλα,άν ήθελε δεν θα γινότανε εκδρομή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα ο ΠΑΣ πήγε στη Λάρισα με 14 βαθμούς ενώ η Λάρισα ήταν τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα με 6.Πήγαμε να κάνουμε πάρτι.Αμ δε. 3-0 χάσαμε.

Οι άνθρωποι της Λάρισας που έβλεπαν την ομάδα τους να κινδυνεύει με υποβιβασμό αναθάρρησαν μετά τον αγώνα.Το είπε και ο Παραφέστας ,τώρα βλέπουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν και η πρώτη εμφάνιση του Βραζιλιάνου Ντα Σίλβα με τα χρώματα της Λάρισας,ενός ποδοσφαιριστή που ήρθε αργότερα σε χρόνια περίεργα στον ΠΑΣ.

Παρά την ήττα με 3-0 ο ΠΑΣ δεν ήταν κακός.Το αποτέλεσμα ήταν λίγο «μαγική εικόνα»μιας και ο ΠΑΣ έκανε αρκετές ευκαιρίες και αν είχε πετύχει κάποιο γκολ σίγουρα η μορφή του αγώνα θα ήταν διαφορετική κάτι που επισήμανε και ο προπονητής Πάκερτ στο τέλος του αγώνα.

Τα γκολ της Λάρισας τα σημείωσαν ο Ντανκόφσι 30′,Τσιμπίνης 33′ και Τσουκάλης 66′.Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής ήταν οι νίκες του Ολυμπιακού που σάρωσε την Ξάνθη με 8-1 και του Παναθηναϊκού που νίκησε τον ιστορικό με 6-1

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΑΡΙΣΑ:Κυριακούλης,Παπαντωνίου,Κυριλίδης,Ντανκόφσκι,Σαμαράς,Βουτυρίτσας,Πέτκοφ,
Τσουκάλης,Ντα Σίλβα,Καραπιάλης,Τσιμπίνης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:Καλούδης,Γιάτσος,Ζιάκας(61’Τσιάβος),Ζώης,Λάπας,Οικονόμου,Παπανικολάου,Γιώτης,Δώνης,Παπαϊωάννου,Ουγκάρντε(Αρμπέρι)

Επιμέλεια:Μακρής Σωτήρης