Η «απολογία» του Λίλα στο fb

218

Τις προάλλες, έγινε ντόρος για ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο Αλβανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα  Άντι Λίλα, να κάνει απαξιωτικές δηλώσεις για τον Χριστιανισμό, και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

Ο Λίλα, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, ζήτησε συγγνώμη, και χαρακτήρισε τις πράξεις του «απρεπείς, απερίσκεπτες και ηλίθιες», ενώ δήλωσε πως «θεωρεί την Ελλάδα σπίτι του».

Συγκεκριμένα, ο Λίλα έγραψε:

«Μερικοί μπορεί να έχετε δεί δημοσιευμένο στο internet βίντεο, πριν λίγες μέρες, το οποίο έδειχνε εμένα, να κάνω κάποιες απερίσκεπτες αναφορές, σχετικά μ’έναν ιερέα. Θα ήιελα να ζητήσω συγγνώμη απ’όποιον έχει προσβληθεί, ειδικά από τον ιερέα. Είναι τζέντλεμαν με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην καρδιά του και δεν του άξιζε ν’αστειευτώ μαζί του. Οι αναφορές μου ήταν απρεπείς, και εξαιρετικά ευαίσθητες.

Δεν προσπαθώ να υπερασπισθώ τις πράξεις μου, αλλά οι αναφορές μου ήταν ιδιωτικές, και δεν είχα σκοπό να προσβάλλω κανέναν. Τώρα αντιλαμβάνομαι, ότι οι αναφορές μου, ήταν απερίσκεπτες και ηλίθιες. Η συμπεριφορά μου ήταν ακατάλληλη, ανώριμη και ελλιπής, ως προς τον σεβασμό που αξίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό, αποπροσανατολίζει και τους στόχους μας, να βγούμε Ευρώπη αυτή τη σαιζόν.

Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Ελλάδα, έλαβα στοργή και αγάπη από τον κόσμο στην Ελλάδα. Η γυναίκα μου και ο γιός μου, θεωρούν την Ελλάδα σπίτι μας, και ζωτώ συγγνώμη, απ’όποιον προσεβλήθη από τις πράξεις μας.

Ξανά, λυπάμαι για τις πράξεις μου, κι’ελπίζω ότι μπορούμε ν’αφήσουμε αυτό το θέμα πίσω μας. Περιμένω να γυρίσω στην Ελλάδα, μετά τις υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες».