Αποφάσεις σχετικά με τη Superleague 2

116

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 24/6, Δ.Σ. της Superleague 2, με κύρια θέματα, τόσο τα τηλεοπτικά, όσο και την ημερομηνία έναρξης και τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά, θα ζητηθεί ως την προσεχή Τετάρτη, 26 Ιούνη, συνάντηση με τον Υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά, όσο και με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, καθώς και τον πρόεδρο της ΕΡΤ Ιωάννη Δρόσο, με σκοπό την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στη δημόσια τηλεόραση, όπως ορίζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Για το σκοπό αυτό, συστήθηκε επιτροπή , στην οποία συμμετέχουν ο πρόεδρος της Λίγκας κ. Λεουτσάκος, και οι κ.κ. Χριστοβασίλης, Μονεμβασιώτης, Κολοκυθάς, Οταμπασίδης, Αμανατίδης και Λυχναράς.


Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής, όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, κανονική περίοδος, και πλέι-οφ-πλέι-άουτ.

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-6 θα συμμετάσχουν στα πλει-οφς για την άνοδο, και οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 7-12, θα συμμετάσχουν στα πλέι-άουτ για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι ομάδες θα διατηρήσουν το σύνολο των βαθμών που κατέκτησαν στην κανονική περίοδο, και θα διεξαχθούν δέκα αγωνιστικές, σε δύο γύρους των πέντε αγωνιστικών.

Πιθανή ημερομηνία έναρξής, (αν υπάρξει συμφωνία για τα τηλεοπτικά), είναι η 15η Σεπτεμβρίου