Ενα Γιαννιώτικο bar ανάμεσα στα καλύτερα στην Ελλάδα

2221

Ενα Γιαννιώτικο bar ανάμεσα στα καλύτερα στην Ελλάδα.Το «Αθηνόραμα Bar Awards-Shaker Trophy» από τον πρώτο χρόνο της παρουσίας του κέρδισε την εκτίμηση όλων όσων κινούνται στο χώρο των bars και του alcohol αλλά και όλων όσων ασχολούνται με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτά. Πριν από ένα χρόνο μιλήσαμε για την πρόθεσή μας να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμό που θα αναδεικνύει την ποιότητα σε αυτή την κατηγορία χώρων ψυχαγωγίας.

Σήμερα μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι η πρόθεση έγινε πράξη, ότι ο θεσμός είναι γεγονός και ότι στηρίζεται στη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίσαμε το θέμα, αλλά κυρίως στην εκτίμηση και την συμπαράσταση των ανθρώπων του metier.

Η προϊστορία είναι απλή. Παρακολουθώντας στενά εδώ και χρόνια και καταγράφοντας στις έντυπες και ηλεκτρονικές σελίδες του την εξέλιξη του χώρου των μπαρ, το Αθηνόραμα, ο μοναδικός οδηγός πόλης για την έξοδο και την ψυχαγωγία, έκρινε πως υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός σοβαρού και αξιόπιστου θεσμού αξιολόγησης, βαθμολόγησης και τελικά βράβευσης των καλύτερων επιχειρήσεων του χώρου. Οι εξειδικευμένοι συντάκτες του, γνωρίζουν κάθε μπαρ της πόλης, τα θετικά και τα αρνητικά του, τις επιτυχίες του, την εξειδίκευσή του, τη διαφορετικότητά του, τους ανθρώπους του και τις δεξιότητές τους.
Με αυτήν τη γνώση αλλά και με τη συνεργασία καταξιωμένων και βραβευμένων bartenders δημιουργείται κάθε χρόνο η λίστα των υποψηφιοτήτων για την τελική δοκιμασία. Τα bars τα οποία επιλέγονται , αξιολογούνται και αυτά που καλύπτουν τις ποιοτικές προϋποθέσεις , βραβεύονται .

Ανάμεσα λοιπόν στα Bar που επιλέχθηκαν βρίσκεται και ένα από τα Γιάννινα.

Το Route 66 των Τάσου Μάντου και Γιώργου Γιαννόπουλου,  στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων  στη στοά Λιάμπεη, όπου στεγάζονταν τα μαγαζιά της παλιάς Γιαννιώτικης αγοράς.

 

Μπαίνοντας στο Route 66 εμφανίζεται μπροστά σου ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Η λιθόκτιστη αποθήκη δερμάτων έχει διατηρηθεί στο ακέραιο και μαρτυρά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των Ιωαννίνων. Μαζί με την πέτρα, στο ψηλοτάβανο Route 66, πρωταγωνιστούν το σκούρο ξύλο και το ατσάλι. Τα μεγάλα, φωτεινά παράθυρα συμπληρώνουν το σκηνικό και φωτίζουν τον εσωτερικό χώρο.

 

Σαν καθαρόαιμο μπαρ, η μπάρα του έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και είναι αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει πολλούς θαμώνες, ενώ στην κάβα του θα βρείτε ετικέτες από όλο τον κόσμο, όπως και πολλά ιδιαίτερα ελληνικά αποστάγματα. Όσον αφορά τα cocktails, έχεις να επιλέξεις από την “Old Style List” όπου οι προτάσεις είναι αφιερωμένες σε κλασικές και αγαπημένες μείξεις, που στηρίζονται στην έμπνευση του Τάσου Μάντου και από τα ευφάνταστα signature cocktails.

 

Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν καλοφτιαγμένο και πρωτότυπο, ωστόσο ξεχωρίσαμε το ελληνικό Chipie Chipie με γιαννιώτικο τσίπουρο «Ζ» διπλής απόσταξης, πουρέ μήλου, σπιτικό σιρόπι κανέλας, δυόσμο, bitters σοκολάτας και ginger ale, που αναδεικνύει μοναδικά το τσίπουρο και το Bastard, με τεκίλα, σπιτικό σιρόπι falernum, lime και bitters σοκολάτας, που το βρήκαμε λιτό, αλλά και τόσο έντονο και ιδιόρρυθμο, όπως το όνομα του.

Πηγή:athinoramabarawards.gr