2 + 1 βήματα στην ανδρική περιποίηση

19

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι άνδρες δεν ξοδεύουν πολύ χρόνο ανησυχώντας για το πρόσωπό τους.

Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την εταιρεία έρευνας αγοράς καταναλωτών NDP Group, αποκάλυψε ότι μόνο το ένα τέταρτο των ανδρών πράγματι αφιερώνουν  χρόνο στα προϊόντα φροντίδας του δέρματος, που είναι άκρως  απαραίτητα για την ανδρική επιδερμίδα.

Ωστόσο, οι άνδρες πρέπει πραγματικά να το  σκεφτούν σοβαρά να υιοθετήσουν ένα σταθερό σχήμα φροντίδας του δέρματος, ειδικά αν είναι στην ηλικία των 20 ή 30.

Η σωστή και τακτική φροντίδα του δέρματος όχι μόνο βελτιώνει και διατηρεί την εμφάνισή τους, αλλά μπορεί επίσης να καθυστερήσει μια πληθώρα συνθηκών σχετιζόμενων με το δέρμα που συμβαίνουν λόγω της γήρανσης, της ρύπανσης, του στρες και της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Πρόωρες  ρυτίδες προσώπου
  • Στίγματα
  • Ξηροδερμία
  • Κηλίδες και φακίδες
  • Βαθιά γραμμές, ιδιαίτερα γύρω από το μέτωπο και το μεσόφρυο
  • Μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια

Πολλοί άνδρες  δεν το γνωρίζουν, αλλά το δέρμα τους είναι διαφορετικό από τις γυναίκες. Η έρευνα μας λέει ότι, κατά μέσο όρο, το δέρμα ενός άνδρα είναι κατά περίπου 25% παχύτερο από τα αντίστοιχα γυναικεία. Επιπλέον, η υφή του προσώπου είναι πιο τραχιά και σκληρή.
Οι άνδρες επίσης τείνουν να έχουν ιδιαίτερα λιπαρό δέρμα . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παραγωγή του σμήγματος, είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με τις γυναίκες. Αυτός είναι και ό λόγος που παρατηρείται ακμή σε μεγάλο ποσοστό ανδρών στην ηλικία των 30-40.

Εμείς λοιπόν σας δίνουμε 3 χρήσιμα tips, που όλοι οι άνδρες μπορούν να ακολουθήσουν, αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο τους.

Δείτε τα ΕΔΩ