Κίνδυνος μηδενισμού, λόγω Ματίπ

86

Κίνδυνο μηδενισμού σ’επόμενους αγώνες αντιμετωπίζει η Λίβερπουλ, λόγω του Ζοέλ Ματίπ.

Και είναι ένα θέμα, το οποίο δεν ξεκαθαρίζει η FIFA, με αποτέλεσμα η Αγγλική ομάδα, πρέπει να επιλέξει, ή να μη χρησιμοποιεί τον παίκτη, ή να ρισκάρει πιθανούς μηδενισμούς, στα ματς τα οποία θα συμμετάσχει.

Ο λόγος είναι, ο κανονισμός της FIFA, σχετικά με τους παίκτες που αρνούνται τη συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα της χώρας τους, λόγω υποχρεώσεων με τους συλλόγους τους.

Όπως αναφέρει ο κανονισμός, δεν επιτρέπεται στους παίκτες αυτούς, να συμμετάσχουν στους αγώνες των συλλόγων τους, μέχρι να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, και στην προκειμένη περίπτωση, το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Η Λίβερπουλ απευθύνθηκε στη FIFA, διότι ο Ματίπ τον τελευταλίο 1,5 χρόνο δεν συμμετάσχει στην Εθνική του Καμερούν, ενώ δεν κλήθηκε για το Κόπα Άφρικα, και η Παγκόσμια Ομοσπονδία, την παρέπεμψε στον κανονισμό, όπως και να συνενοηθεί με την Ομοσπονδία του Καμερούν.

Η Λίβερπουλ προς το παρόν, δεν κατάφερε να βρεί σημείο συνενόησης με την Π.Ο. του Καμερούν, και δεν γνωρίζει πως πρέπει να κινηθεί στη συνέχεια.

Ο Ματίπ, αποκλείστηκε από την αποστολή της Λίβερπουλ για το ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κυρίως λόγω του ότι  προέρχεται από τραυματισμό. Πλέον, είναι έτοιμος ν’άγωνιστεί, και δεν αποκλείεται ο Γιούργκεν Κλοπ να τον χρησιμοποιήσει, με το ρίσκο του μηδενισμού να παραμένει.