Οι γυναίκες που ξεσηκώνουν την κερκίδα

1258

Ένα από τα μεγαλύτερα και οργανωμένα club οπαδών της Γιουβέντους είναι οι Drughi. Χαρακτηριστικό του club είναι ότι έχει και γυναικείο τομέα τις Dominae τις γυναίκες που ξεσηκώνουν την κερκίδα.

Οι Dominae έγιναν γνωστές όταν σε αγώνα για το σούπερ καπ με τη Λάτσιο το 2013 μια οπαδός της Γιούβε φωτογραφήθηκε και η φωτογραφία της έκανε το γύρω του διαδικτύου με τον  τίτλο »η sexy» οπαδός της Γιουβέντους.

Αυτή η sexy οπαδός λοιπόν ονομάζεται Βαλέρια Βισκέτι και είναι αρχηγός των Dominae των γυναικών οπαδών της Γιουβέντους.

46 χρονών σήμερα η Βαλέρια υπερασπίζεται τη Γιουβέντους με μεγάλο πάθος στην κερκίδα και μάλιστα εμφανίζεται και λίγο ενοχλημένη από τη δημοσιότητα και από τα όσα γράφτηκαν μετά εξαιτίας της φωτογραφίας.

ola balla athlitika nea eidiseis dominae

Θεωρεί ότι το οπαδικό κίνημα είναι τρόπος ζωής και όχι ευκαιρία για να γίνει κάποιος γνωστός.Η Βαλέρια οργανώνει την κερκίδα ,αυτό την ενδιαφέρει και γι΄ αυτό περιμένει τους αγώνες της Γιούβε κάθε εβδομάδα με ιδιαίτερη ανυπομονησία.

Το μικρόβιο για τη Γιουβέντους της το μετέδωσε ο πατέρας της που την έπαιρνε μαζί στο γήπεδο για να δούνε μαζί τη Μεγάλη Κυρία του Ιταλικού ποδοσφαίρου.Μάλιστα το Βίτερμπο από το οποίο κατάγεται βρίσκεται αρκετά μακριά από το Τορίνο με αποτέλεσμα να χρειάζεται να διανύσει πολλά χιλιόμετρα για να δεί την αγαπημένη της ομάδα.

Οι Dominae ιδρύθηκαν πριν από 7 περίπου χρόνια .Οι περισσότερες από αυτές προέρχονται από το Τορίνο,υπάρχουν μερικές από τη Ρώμη αλλά και από το εξωτερικό.Ακολουθούν την ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια και έχουν τη δική τους θέση στην CURVA SUD.

Όταν ρωτήθηκε η Βαλέρια για τους φανατικούς οπαδούς ποιά είναι η αποψή της είπε:Ο κόσμος των ULTRAS έχει αλλάξει.Παλιά δεν υπήρχαν ούτε αστυνομικές συνοδείες,ούτε κάγκελα,ούτε κάμερες. Τότε μόνο αυτοί που ήταν στην πρώτη γραμμή θα μπορούσαν να είναι αρχηγοί.Η ίδια υποστηρίζει ότι «μια γυναίκα μπορεί να έχει περισσότερο τη νοοτροπία της κερκίδας από έναν άντρα».

ola balla athlitika nea eidiseis curva

Όταν έπεσε η ιδέα να αναλάβει την οργάνωση της κερκίδας το δέχτηκε με πολύ μεγάλη χαρά.Η ίδια λέει :Ετσι θέλησε ο αρχηγός του γκρουπ.Αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα .Πιστεύω όμως ότι το αξίζω μετά από τόσα πολλά χρόνια συνεχούς παρουσίας μου στους αγώνες της Γιουβέντους .Στην προσωπική μου ζωή είμαι ντροπαλή και δε θέλω να αποτελώ το κέντρο της προσοχής .Θέλω μόνο να βοηθάω την ομάδα μου.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε στις κερκίδες των γηπέδων ένα είδος πασαρέλας.Πολλές φορές ο φακός της τηλεόρασης εστιάζει σε όμορφες γυναίκες οι οποίες πηγαίνουν στο γήπεδο φτιαγμένες ,περιποιημένες,καλοντυμένες  και φροντίζουν να τραβούν επάνω τους τα βλέμματα.

Η Βαλέρια και οι συντρόφισσές  της είναι εκεί για να ενισχύσουν την ομάδα μέσα από φωνές ,τύμπανα και καπνογόνα.

Οι ίδιες λένε :Είμαστε η καρδιά και η φωνή και όχι βυζιά και κώλοι