Γιουβέντους: Επιτυχίες με Ιταλική μαγιά.

266

Η Γιουβέντους, επέστρεψε στις επιτυχίες, με Ιταλική μαγιά.

Τη σαιζόν 2011-12, την πρώτη χρονιά του Αντόνιο Κόντε στην τεχνική ηγεσία, η Γιουβέντους εξέπληξε ευχάριστα τους οπαδούς της κατακτώντας το σκουντέτο, στη Serie Α’ αφού την προηγούμενη σαιζόν, τερμάτισε στην έβδομη θέση.

Conte olaballa athlitika nea eidiseis
Ο Αντόνιο Κόντε

Υπό την καθοδήγηση του Κόντε, η Γιουβέντους κέρδισε τρείς συνεχόμενους τίτλους, πριν φύγει ο Ιταλός τεχνικός για ν’αναλάβει την εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Ποιό ήταν το μυστικό της επιτυχίας, της Τορινέζικης ομάδας?

Σύμφωνα με τον διεθνή αμυντικό της ομάδας Τζιόρτζιο Κιελίνι, το μυστικό της επιτυχίας, είναι η ισχυρή βάση, που αποτελείται από Ιταλούς παίκτες, οι οποίοι κράτησαν την ομάδα στις δύσκολες στιγμές στις αρχές της φετινής περιόδου, μετά τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι.

Chielini olaballa athlitika nea eidiseis
Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι

Οι Κάρλος Τέβες, Αρτούρο Βιδάλ, και κυρίως ο τεράστιος Αντρέα Πίρλο, μετά τον περσυνό χαμένο τελικό του Champions League, έφυγαν γι’άλλες πολιτείες.

Μετά από ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα με τη Σασουόλο τον περασμένο Οκτώβρη, η Γιουβέντους, πάει «τραίνο», υπό την καθοδήγηση του διαδόχου του Κόντε, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

«Το γεγονός ότι έχουμε καλύψει το χαμένο έδαφος, οφείλεται ότι ανήκουμε σ’έναν σύλλόγο, όπου επικρατεί το πνεύμα της νίκης, το οποίο περνάει από γενιά σε γενιά. Εγγύηση γι’αυτό, απότελεί μια ισχυρή βάση Ιταλών παικτών, που χρόνο με το χρόνο, δουλεύει ώστε αυτό το πνεύμα να διατηρείται ζωντανό», εξηγεί ο έμπειρος Ιταλός αμυντικός, και συνεχίζει:

«Με όλο το σεβασμό, χωρίς δυνατή ιταλική «μαγια», να δείχνει το δρόμο,είναι δύσκολο. Εξαίρεση αποτελεί η Ιντερ το 2010. Την εποχή του Κόντε, ήμασταν 70 τοις εκατό Ιταλοί. Ήμασταν φίλοι και εκτός γηπέδου, και διαμορφώνμε το ομαδικό πνεύμα. Φέτος, ήρθαν 12 νέοι παίκτες, και τα πράγματα ήταν δύσκολα στην αρχή. Όμως, έχουμε «δέσει» ως οικογένεια, και απογειωθήκαμε»

Alegri olaballa athlitika nea eidiseis
Ο Αλέγκρι

Ο Κιελίνι, κάνει συγκρίσεις ανάμεσα σε Κόντε και Αλέγκρι. «Είναι τόσο διαφορετικοί. Είχα πολλούς προπονητές, Καπέλο, Ρανιέρι, Λίπι. Όλοι ήταν ισχυρές προσωπικότητες, και θα έπρεπε να έχουν, για ν’ανταποκριθούν σ’αυτό το ρόλο»… είπε ο διεθνής αμυντικός, που έζησε πολλές και διαφορετικές εποχές με τη Γιουβέντους,