Είμαι …τίγρης…..

153

» Ήθελα να μοιάσω με το Ρικέλμε. Μου άρεσε επίσης ο Ροναλντίνιο. Είδα όλα τα παιχνίδια τους, και θαυμάζω το Μέσι και το Νειμάρ. Θα βελτιώσω τις ικανότητες, μου, όσο παρακολουθώ παικτες σαν τον Βάσκεζ, τον πρώην συμπαίκτη μου στην Παλέρμο. Τώρα μπορώ να πω ότι μοιάζω με τον Τέβες, είμαστε και οι δυό τίγρεις!».

Ποιός έκανε αυτές τις διαπιστώσεις; Ο πρωταθλητής στην πρώτη του σαιζόν με τη Γιουβέντους, Πάολο Ντιμπάλα, μιλώντας στην El Pais.

Ο Ντιμπάλα, μίλησε για τις φιλοδοξίες του: » Όταν μπαίνω στο γήπεδο, μεταμορφώνομαι. Μου αρέσει να αστειέυομαι, να βγαίνω με φίλους. Λένε ότι μοιάζω με παιδί, αλλά μέσα μου, όταν παίζω ποδόσφαιρο, μοιάζω με 30άρη. Όταν κοιτάζω στον καθρέφτη, βλέπω κάποιον που θέλει να γίνει σημαντικός, θέλω να συγκριθώ με μια γάτα, που θέλει να γίνει τίγρης. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου».

Ο Ντιμπάλα, μίλησε και για το Μπουφόν: » Είναι ένας ηγέτης. Μας μεταδίδει τη θέληση για τη νίκη. Στα 38 του, δουλεύει και βελτιώνεται κάθε μέρα. Αυτός μας δίνει δύναμη, και μαζί του, είναι πιό εύκολο να κερδίσεις».

Buffon olaballa thlitika nea eidiseis
» Ηγέτης ο Μπουφόν» σύμφωνα με το Ντιμπάλα

Για τους συμπαίκτες του στη Γιουβέντους, δήλωσε: «Υπάρχουν άνυρωποι εδώ, που έχουν κερδίσει τα πάντα και θα μπορούσαν να χαλαρώσουν, αλλά αντί γι’αυτό συνεχίζουν ν’αγωνίζονται για να κερδίζουν. Ήξερα, ότι δεν θα ήταν εύκολα τα πράγματα εδώ, αλλά έπαιξα και σκόραρα περισσότερο απ’όσο περίμενα. Με συμπαίκτες τους Μάντζουκιτς, Μοράτα και Ζάζα, ήταν πιό εύκολο».

ola balla morata
Mε συμπαίκτες σαν το Μοράτα, ήταν εύκολο για το Ντιμπάλα να πετύχει πολλά γκολ

Ο Ντυμπάλα, στη συνέντευξή του, ανέφερε και το Τζενάρο Γκατούζο.

‘Όταν έφτασα στην Ιταλία, δούλεψα στο σώμα μου. Ο Γκατούζο με βοήθησε τόσο πολύ, με δίδαξε πως ν’αποφεύγω τα χτυπήματα των αντιπάλων».

Αυτά από έναν παίκτη, που αποκτήθηκε από τη Γιουβέντους, κυρίως σαν επένδυση για το μέλλον, αλλά από την πρώτη του χρονιά έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει άμεσα, και μάλιστα πολύ. Δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα, βγήκε……