Καμπ Νου: Ανακαίνιση χωρίς πωλήσεις

1388

O πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χοσέπ Μαρία Μπερτομέου, υπερασπίστηκε τα σχέδια ανακαίνισης του Καμπ Νου, με κόστος 600 εκ Ευρώ. Ωστόσο, τα σχέδια αυτά, δε θα επηρεάσουν την αγωνιστική ισχύ της ομάδας.

Η Μπαρτσελόνα, εχει δημισιοποιήσει σχέδια, επέκτασης της χωρητικότητας του γηπέδου σε 105.000 θεατές, με τα έργα να υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν το 2021.

Οι Καταλανοί, βάζουν μπροστά αυτό το σχέδιο, σε μια εποχή, που παρά τα 650εκ ακαθάριστα έσοδα που έχουν, το χρέος του συλλόγου φτάνει στα 300εκ ευρώ.

Το σχέδιο επέκτασης του Καμπ Νου, εγκρίθηκε από τα μέλη του συλλόγου, τον Απρίλη του 2014. Βασική πηγή χρηματοδότησης, προβλέπεται να είναι, ο χορηγός που θα δώσει το όνομά του στο γήπεδο.

Υπήρχαν φήμες ότι θα βρισκόταν λύση στις σχέσεις που είχε αναπτύξει ο σύλλογος με το Κατάρ, αλλά το «πάγωμα» αυτών των σχέσεων τελευταία, θέτει σε αμφισβήτησε, ακόμα και την ανανέωση της σύμβασης που υπάρχει στη φανέλα με την Qatar Airways.

Πρόσφατα, υπήρξε σπέκουλα, για πιθανή πώληση σε όποιον κάλυπτε τη ρήτρα, του Νευμάρ, το ύψος της οποίας είναι 190εκ ευρώ. Ως υποψήφιοι, εμφανίστηκαν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και η Παρί Σαιν Ζερμαίν, αλλά ο διευθυντής του συλλόγου Ζόρντι Μέστρε, απέρριψε αυτ’ες τις φήμες.

Καθως δημισιεύτηκαν εικόνες με τα σχέδια του ανακαίνισμένου Καμπ Νου,  o Μπερτομέου δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι πρόκειται για ένα φιλοδοξο σχέδιο, το οποίο δεν θα χρηματοδοτηθεί από πώληση παικτών.