Αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου

81

Αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου και ειδικά στη διαιτησία επιφέρει η Διεθνής ομοσπονδία ποδοσφαίρου (IFAB),αλλαγές που θα αφορούν τόσο τον πειθαρχικό έλεγχο όσο και τη χρήση βίντεο και θα ισχύουν από τη νέα περίοδο.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή θα αφορά την λεγόμενη τριπλή ¨τιμωρία¨κατά την οποία  όταν ένας ποδοσφαιριστής αποσοβούσε με αντικανονικό τρόπο ένα γκολ αντίκριζε την κόκκινη κάρτα και δινόταν και πέναλτι.

Τώρα ο κανονισμός αλλάζει και αναφέρει πως οι ποδοσφαιριστές που κάνουν φαουλ ακούσια όταν υπάρχει προφανής ευκαιρία για γκολ δεν αποβάλλονται  αλλά δέχονται κίτρινη κάρτα.Είναι αυτό που λέμε στην κρίση του διαιτητή.

Δεν υπάρχει πλέον υποχρέωση όταν γίνεται σέντρα η μπάλα να πηγαίνει μπροστά.

Εάν στην αντίληψη του διαιτητή υποπέσει κάτι επιλήψιμο πριν από τη σέντρα του αγώνα μπορεί να αποβάλλει ποδοσφαιριστή.

Ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται τραυματίας στο έδαφος από μαρκάρισμα που επισύρει κίτρινη ή κόκκινη κάρτα μπορεί να δεχθεί την βοήθεια του γιατρού χωρίς να χρειάζεται να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Στην Ιταλία δε θα ξεκινήσει και η περίοδος δοκιμής του video για δυο χρόνια.Θα χρησιμοποιείται για το αν έχει μπει γκολ,για κόκκινες κάρτες,για πέναλτι και για να διαπιστωθεί αν κάποιος ποδοσφαιριστής έχει κάνει κάποια σοβαρή παράβαση,

Μέχρι το 2017-18 θα γίνουν οι δοκιμές σε video και αν δούνε οτι λειτουργεί τότε θα εισαχθεί σε κανονικό αγώνα.