«Το αν κερδίζεις ή χάνεις είναι δευτερεύον»

45

«Το αν κερδίζεις ή χάνεις είναι δευτερεύον». Xoρχε Λουιs Μπόρχε

Αυτό είναι απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι έχει χαθεί η μαγεία από το ποδόσφαιρο που θυμούνται μικρότεροι.. Και σε αυτούς που νομίζουν ότι κρύβεται μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές…
Αυτό το ποδόσφαιρο λατρεύουμε.. Ελπίζω να τα καταφέρουμε όλοι μας να βρεθούμε για 1,5 ώρα, μία φορά στην ζωή μας κάπου εκεί μέσα ή σε κάτι ανάλογο..

Το 2016 η Σαν Λορένσο αντιμετώπιζε τη Λανούς στον τελικό του πρωταθλήματος Αργεντινής. Το βίντεο που ακολουθεί είναι τραβηγμένο στο 88ο λεπτό του αγώνα.

Η Σαν Λορένσο βρίσκεται πίσω στο σκορ με 3-0! Οι οπαδοί της, που έχουν γεμίσει ασφυκτικά το κομμάτι του Μονουμεντάλ που τους αναλογεί, τραγουδάνε και χοροπηδάνε σαν να μην έχουν μόλις διασυρθεί σε έναν μεγάλο τελικό, σαν να μη σκέφτονται τον πικρό γυρισμό στο σπίτι και την πίκρα της επόμενης μέρας στη δουλειά, σαν να μην έχουν συνειδητοποιήσει ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τερματίζουν 2οι, μια ανάσα από το πρωτάθλημα.

Κάπου στα μισά του βίντεο ο παλμός στην κερκίδα ενισχύεται αισθητά. Ξαφνικά σχεδόν όλη η κερκίδα χοροπηδάει, κασκόλ και φανέλες ανεμίζουν, κάποιος ανάβει ένα καπνογόνο. Είναι ακριβώς το σημείο στο οποίο μπαίνει το τελευταίο γκολ του αγώνα. Σκόρερ είναι ο Λαουτάρο Ακόστα. Της Λανούς! Το σκορ γίνεται 4-0.

Οι φίλοι του Μπόρχες, εβδομήντα χρόνια πριν, δεν του είπαν ψέμματα. «Το αν κερδίζεις ή χάνεις είναι δευτερεύον».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: Pippo Soccer Stories