Ο πολυταξιδεμένος Ιταλός, που φοβήθηκε σε αγώνα του ΑΠΟΕΛ…!

100

Ο Ιταλός που ταξίδεψε σε 547 γήπεδα φοβήθηκε σε αγώνα του ΑΠΟΕΛ!

Μια απίστευτη αλλά και συνάμα περίεργη περιπέτεια που έζησε από το ταξίδι του στην Κύπρο εξομολογείτε σε συνέντευξη του ο «κυνηγός των σταδίων», Φεντερίκο Ρότσιο.

Ο συγκεκριμένος Ιταλός τιφόζι είναι μία κατηγορία μόνος του αφού αποφάσισε να αφιερώσει όλο τον ελεύθερο χρόνο του γυρίζοντας τον κόσμο, προκειμένου να παρακολουθεί τα πιο ενδιαφέροντα ματς και να ζει την ατμόσφαιρα των γηπέδων.

Μέχρι σήμερα, ο Ιταλός οπαδός έχει ταξιδέψει σε 547 γήπεδα σε 36 διαφορετικές χώρες, ανάμεσα σε αυτές και την Κύπρο και συγκεκριμένα στο ΓΣΠ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Φεντερίκο Ρότσιο, ερωτηθείς εάν έχει φοβηθεί ποτέ σε κάποιο στάδιο, αναφέρθηκε στον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την Άαλμποργκ, για να αναφέρει τα παρακάτω,

«Φοβήθηκα πραγματικά μια φορά. Όχι τόσο για μένα, αλλά για την ασφάλεια της φίλης μου και ήταν συγκεκριμένα στο 100ο γήπεδο που συνάντησα στη ζωή μου, όταν πήγα να δω το ΑΠΟΕΛ-Άλμποργκ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014 αν θυμάμαι σωστά. Στο βιβλίο μου χαρακτηριστικά, γράφω: ‘Καθυστέρησα πάρα πολύ για να βρω ένα πάρκινγκ που ήταν δυο χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο.

Το παιχνίδι είναι έτοιμο να αρχίσει και εμείς ακόμη περπατούσαμε. Είχα πάρει τα εισιτήριά μας που ήταν 22 ευρώ το καθένα, ζήτησα από ένα στιούαρτ να μας πει που είναι η είσοδος. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ωστόσο, συνειδητοποιώ ότι βρίσκομαι ανάμεσα στους ΑΠΟΕΛίστες. Αμέσως κρύβω το καπελάκι που φορούσα που ήταν της Μπρέσια, ξετυλίγω το τζιν μέχρι τον αστράγαλο για να καλύψω το τατουάζ της Μίλαν και ευτυχώς κανείς δεν είδε τίποτα. Η επιλογή των ρούχων μου όμως ήταν λογική: Φορούσα ένα κίτρινο πουκάμισο και ένα μπλε μπουφάν, όπως τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ, αν και οι πλείστοι φορούσαν πορτοκαλί.

Προσπαθούσα να βρω ένα χώρο να καθίσω αλλά δεν υπήρχε θέση άδεια, μόνο στο πέταλο που βρίσκονται οι Δανοί υπήρχε χώρος. Ζήτησα από δυο οπαδούς να με βγάλουν φωτογραφία αλλά με απέφευγαν. Είχαν μακριά γένια και ήταν αφιλόξενοι. Φαίνεται ότι είναι πιο Τούρκοι από τους Έλληνες. Βλέπω ένα κορίτσι και της λέω μπορείτε να με βγάλετε μια φωτογραφία, και αφού της είπα ότι έρχομαι από την Ιταλία μου είπε: «Ά, Ιταλοί; Γαμ…σου!». Το κορεό που ετοιμάστηκε από τους οπαδούς ήταν εντυπωσιακό ωστόσο, με εκατοντάδες πορτοκαλί-λευκές και μαύρες κάρτες. Το μόνο πανό που μπορούσα να καταλάβω ήταν: «Αισθάνεστε τον τρόμο της Λευκωσίας – ΑΠΟΕΛ Ultras», τα υπόλοιπα ήταν γραμμένα στα Ελληνικά». #pippo

Δείτε το κορεό των φίλων του ΑΠΟΕΛ:

Πηγή: Pippo soccer stories