Η συγκλονιστική μαρτυρία του Γκρόμπελαρ για το «Χίλσμπορο»

119

«Πήγα να δω μία οικογένεια στο Μπίρκενχεντ. Χτύπησα την πόρτα, άνοιξε και μου είπαν ότι εγώ ήμουν αυτός που σκότωσε τον γιο τους.

Μου έκλεισαν την πόρτα. Ο γιος τους είχε πάει να με δει να παίζω, να μας δει να παίζουμε. Κατηγορούσαν εμένα. Κοντοστάθηκα για μία στιγμή. Στη συνέχεια, χτύπησα ξανά την πόρτα. Και μου είπαν «όχι, φύγε» και με έβρισαν. Αλλά δεν πήγα πουθενά. Ξαναχτύπησα. Και τότε αρχίσαμε να μιλάμε».


«Συνειδητοποίησα ότι με θεωρούσαν υπεύθυνο με κάποιον τρόπο. Τους εξήγησα ότι ο γιος τους απλά ήθελε να με δει να παίζω για την ομάδα που αγαπούσε. Και τους είπα ότι δεν είχα κανέναν ρόλο σε αυτό που συνέβη και ότι ο γιος τους το μόνο που ήθελε ήταν να μας δει θριαμβευτές εκείνη την ημέρα, να παίζουμε τον αγώνα. Αυτό είναι που αγαπούσε.

Όταν τους το εξήγησα αυτό, ξέσπασαν. Με αγκάλιασαν και τους αγκάλιασα. Και αυτό ήταν κατευναστικό και για τους δυο μας. Γνωρίζω κι από άλλους παίκτες ότι πέρασαν παρόμοιες καταστάσεις».


«Όλα άλλαξαν από εκείνη την ημέρα κι έπειτα. Δεν διέλυσε μόνο τους φίλους της Λίβερπουλ. Διέλυσε την πόλη. Δεν νομίζω άλλη πόλη θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει καθ’ αυτόν τον τρόπο, όπως έκανε το Λίβερπουλ, ή θα έκανε τόσα πολλά». #Pippo

Πηγή: Pippo Soccer Stories