Η σπιτονοικοκυρά του Τζωρτζ Μπέστ, και ο ρόλος της στην καριέρα του

79

Υπάρχουν κάποιες ιστορίες με πρόσωπα, που δεν θα τους μάθει ποτέ το ευρύ κοινό, παρ’ότι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων.

Όπως αυτή της σπιτονοικοκυράς του Τζώρτζ Μπεστ, και το ρόλο που διαδραμάτισε στην καριέρα του.

Το 1961 φτάνει στο Manchester για να υπογράψει ο 15χρονος, τότε, George Best.

Η ομάδα έπρεπε να του βρει σπίτι και έτσι o Best εγκαταστάθηκε σε μια από τις κατοικίες που ενοικίαζε η Mrs Mary Fullaway, στην Aycliffe Avenue.

O Best άντεξε μόλις δύο μέρες και γύρισε πίσω στο Belfast αφού δεν μπορούσε να μείνει μακριά από το σπίτι του.

https://www.facebook.com/istoriesmanchesterunited/
Στη Β. Ιρλανδία ταξίδεψε ο Σερ Ματ Μπάσμπυ, για να πείσει τον Τζωρτζ Μπεστ να επιστρέψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Matt Busby ταξίδεψε στην Βόρειο Ιρλανδία για να συναντήσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή και να τον πείσει να επιστρέψει και να δώσει χρόνο στον εαυτό του να προσαρμοστεί.

Τελικά ο ποδοσφαιριστής επιστρέφει και με την βοήθεια της Mrs Fullaway που του στάθηκε για χρόνια σαν δεύτερη μάνα και τον φρόντιζε, ένοιωσε το Manchester σαν το σπίτι του.

To 1971 αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα με τον αλκοολισμό και τον τζόγο, τόσο μεγάλο που για μια εβδομάδα δεν είχε δώσει σημεία ζωής και αφού είχε χάσει το ιδιόκτητο του σπίτι λόγω χρεών, αναγκάστηκε να ζητήσει στέγη προσωρινά σε φίλους.

Η Manchester United για να δεχθεί την επανένταξη του Best στην ομάδα, έθεσε σαν όρο ο ποδοσφαιριστής να εγκατασταθεί ξανά στις κατοικίες της Mrs Fullaway, εκεί που θα ζούσε υπό το άγρυπνο βλέμμα της σπιτονοικοκυράς του.

Όπως δήλωσε η ίδια, το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε κατά την εκεί παραμονή του Georgie, ήταν οι αμέτρητες κοπέλες που μπαινόβγαιναν στο σπίτι του και έπρεπε να τις διώχνει, με εντολή της ομάδας

Πηγή: Ιστορίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ