Πρώτο Ευρωδείγμα…Θετικό

275

Καλή ποδοσφαιρική χρονιά να έχουμε φίλοι μου μιας και ουσιαστικά μπήκαμε νωρίς νωρίς σε αγωνιστικούς ρυθμούς..

Δυνατός ο αντίπαλος, ασφαλώς, και με στάδιο προετοιμασίας σχεδόν στο ίδιο σημείο με εμάς,μιας και αγωνίζονται 2 μέρες πριν, στις 12 Ιουλίου με άγνωστο ακόμη αντίπαλο,στον δεύτερο προκριματικό γύρο του champions league ..

Σίγουρα σε ένα φιλικό,και μάλιστα όταν αυτό είναι το πρώτο,δε μπορούμε να βγάλουμε και πολλά συμπεράσματα πόσο μάλλον αυτά να είναι και ασφαλή…
Ωστόσο ο αντίπαλος μας δίνει το δικαίωμα να δούμε κάποια πράγματα και κυρίως σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα καταμεσής του καλοκαιριού…

Αυτό που είδαμε χθές βράδυ λοιπόν, πιστεύω φίλοι μου,ότι είναι θετικό δείγμα αν λάβουμε υπ οψιν μας μερικές λεπτομέρειες, οι οποίες όμως, είναι αρκετά σημαντικές..
Πρώτα απ όλα είδαμε μια διαφορετική σύνθεση τουλάχιστον κατά το 50% σε σχέση με πέρυσι, από εκεί που σταματήσαμε.. μια σύνθεση η οποία μας έδειξε όμως,πως έχει αρκετό μέταλλο και πάθος για να αρπάξει την ευκαιρία απ τα μαλλιά..

Στα συν επίσης ,είναι η αντίδραση αμέσως μετά το 1-0 που ήρθε από τα αποδυτήρια μόλις στο 3ο λεπτό..δε μας έχει συνηθίσει να πετυχαίνει γκολ στα καπάκια,έστω και σε φιλικά..
Μετά βέβαια το ξεκίνημα και τα 3 γκολ στο 1ο τέταρτο, ο ρυθμός όπως ήταν φυσικό έπεσε,και καμία απ τις δυο ομάδες δεν έδειξε ξεκάθαρα ότι ξεχώριζε στον αγωνιστικό χώρο.

Χαρακτηριστική είναι και η διακοπή που έγινε στο 27’ όταν και έγινε τα’ι’μ άουτ για να δροσιστούν οι 22 ποδοσφαιριστές που αγωνιζόταν εκείνη τη στιγμή..
Από κει και πέρα ένα καθαρό παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερα σκληρά μαρκαρίσματα, με μοιρασμένες ουσιαστικά ευκαιρίες, και ελαφρώς καλύτερη την ομάδα των Ελλήνων της Κύπρου..

Εκείνο επίσης που είδαμε ήταν το αντίθετο απ αυτό που περιμέναμε..και τι εννοώ..το κέντρο και την επίθεση περιμέναμε να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη και τη συνοχή,η άμυνα ωστόσο μας έδειξε τέτοια στοιχεία..αυτό όμως είναι κάτι που δε πρέπει να μας προβληματίσει και πολύ μιας και τα παιδιά της άμυνας μας, πάντα τέτοια εποχή έχουν λιγότερες δυνάμεις απ τη σκληρή προετοιμασία…

Βέβαια αξίζει να πούμε ότι για άλλη μια φορά ο κ.Πετράκης έδειξε πόσο καλός προπονητής είναι, προσαρμόζοντας την ομάδα ανάλογα με τα εργαλεία που έχει κάθε φορά στη φαρέτρα του .. είδαμε, έστω και αυτά τα λίγα λεπτά νεαρούς ποδοσφαιριστές που μόνο να κερδίσει έχει η ομάδα απ αυτούς αλλά και εκείνοι απ την ομάδα…

Κλείνοντας θα πρέπει να πούμε πως δε πρέπει να παίρνουν και τα μυαλά μας αέρα από μια καλή εμφάνιση σε ένα φιλικό ματς..η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές, όχι για το παρθενικό της Ευρωπα’ι’κό ματς αλλά κυρίως για να βγάλει το γολγοθά του πρωταθλήματος που έρχεται.

Αριθμητικά, αν υπολογίσουμε τους παίχτες, όταν έρθουν κάποιες κάρτες τραυματισμοί κτλ. Σίγουρα δε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν…
Δείγμα πρώτο θετικό λοιπόν,και πάμε γι άλλες Ευρωπαικές πολιτείες…
Υ.Γ.1 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ παντού… με συντονισμένες κινήσεις του PAS GIANNINA CYPRUS CLUB,και παρά τη δυσκολία της εποχής στην Κύπρο, δε θα μπορούσαν να λείπουν οπαδοί μας απ το Εθνικό Στάδιο Αχνας,δίνοντας βροντερό παρόν και Ευρωπαικο τόνο στην κερκίδα..

Υ.Γ.2 Άψογη και η φιλοξενία των οπαδών μας στο γήπεδο από εκείνους του ΑΠΟΕΛ..
Και γιατι να μη γίνει αυτό άλλωστε μιας και οι δεσμοί που μας ενώνουν είναι έντονοι..

Υ.Γ.3 Τέτοια φιλικά ανεβάζουν και το επίπεδο της ίδιας της ομάδας μας και καλό θα ήταν να επαναληφθεί και στα Γιάννινα αν δεν έχει προγραμματιστεί ήδη…