Ο μακροβιότερος προπονητής της ομάδας

314

Συμπληρώνοντας 87 παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας μας με 34 νίκες 26 ισσοπαλίες και 26 ήττες, εχει γίνει ο μακροβιότερος προπονητής της ομάδας μας και όχι άδικα..Δύσκολο σαφώς,το έργο που ανέλαβε ερχόμενος στην ομάδα μας αντικαθιστώντας τον ‘’πολύ’’ Σακη Τσιώλη.

Μέσα στην αμφισβήτηση, των περισσοτέρων από μας ,από την πρώτη μέρα που πάτησε στα Γιάννινα, κατάφερε όχι μόνο να σώσει την ‘’παρτίδα’’ το πρώτο εξάμηνο της παραμονής του , αλλά το κατάφερε και άνετα μάλιστα, τερματίζοντας στην 11η θέση..

Χωρίς πολλές κουβέντες, αλλά με πολλή δουλειά, έδειξε παραπάνω από αντάξιος των προσδοκιών του κόσμου..

Η περασμένη χρονιά, ηταν η πιο πετυχημένη ,κατά τη γνώμη μου,ακόμη και απ τη χρόνια ’12-’13 που η ομάδα βγήκε στην Ευρώπη, άσχετα αν διοικητικά λάθη οδήγησαν στη μη συμμετοχή της στα ΕυρωπαΪκά σαλόνια…

Τα επιτεύγματα της χρονιάς που πέρασε δεν είναι λίγα…Ομάδα με περιορισμό μεταγραφών γι άλλη μια χρονιά. Ωστοσω ο Γιάννης Πετράκης έκανε πράξη αυτό που είχε πει στην πρώτη του δήλωση: Είναι τιμή για εμένα που καλούμαι να υπηρετήσω τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Πιστεύω πολύ στην ομάδα, την δυναμική της και την δουλειά μου. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο»

Η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση , και αν δεν ήταν αδιάφορη βαθμολογικά (ξανά λόγω μη αδειοδότησης) σίγουρα θα μπορούσε να μπει στην 5αδα για δεύτερη φορά μέσα σε 3 χρόνια..Οχι απλώς όμως τερμάτισε 6ος αλλά το έκανε χωρίς να χάσει απ τις 9 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, εξαιρόντας το αδιάφορο τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟ.

Η επιβράβευση;Πέρα απ την αναγνώριση του κόσμου της ομάδας μας,ηρθε και η βράβευση του ΠΣΑΠ το βράδυ της 1ης Φεβουαρίου.. κορυφαίος προπονητής για την χρονιά που πέρασε ο Γιάννης Πετράκης.

Μαζί του ο Μαρκος Βελλίδης και ο Χάρης Χαρίσης ως καλύτερος τερματοφύλακας και καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής αντίστοιχα.

Και τώρα χωρίς τους δυο παραπάνω ,αλλά και χωρίς άλλα τρια πολύτιμα εργαλεία που είχε πέρυσι , βρίσκεται μια ανάσα απ την 5η θέση που οδηγεί στα playoff.

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Πετράκη, όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά βαθμολογικά,είναι το επιστέγασμα στη δουλειά ,την οποία έχει κάνει αυτά τα δυο χρόνια και κάτι .

Μη ξεχνάμε ότι φέτος, μετά από αρκετές αλλαγές του συστήματος της ομάδας,ο προπονητής μας βρήκε αυτό που ταίριαξε και μας δίνει βαθμούς στα τελευταία παιχνίδια .

Αυτό σημαίνει δουλειά απ τον προπονητή και ταυτόχρονα γνώσεις και όχι κολλήματα σε συγκεκριμένα συστήματα η παίχτες.

Σε άλλη περίπτωση με την Ελληνική νοοτροπία στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα θα είχαμε αλλάξει ηδη δυο τρείς προπονητές.

Συμπέρασμα..εμπιστοσύνη στον εκάστοτε προπονητή μας και τα αποτελέσματα αργά η γρήγορα θα έρθουν.Η ηλεκτρική καρέκλα του προπονητή θα γίνει πιο ασφαλής και με λιγότερο άγχος και τα αποτελέσματα θα έρθουν και γρηγορότερα…