Διεθνής Αγώνας Τοξοβολίας Πεδίου

Το Σάββατο 30/07/2016 θα διεξαχθεί στην Δαφνούλα Ιωαννίνων ο 8ος Διεθνής Αγώνας Τοξοβολίας Πεδίου TFG, υπό την ονομασία «ΠΥΡΡΟΣ 2016», με την συμμετοχή 36 αθλητών τοξοβολίας. Τον αγώνα συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, ο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ο Σύλλογος Τοξοβολίας Ακαδημία Πέλοπος Πατρών και η τοπική κοινότητα Δαφνούλας.

Ο αγώνας θα λάβει χώρα στην θέση «Αετός» της κοινότητας Δαφνούλας, με ώρα έναρξης τις 16.00’. Ο τερματισμός αναμένεται στις 21.00’ και μετά το πέρας του και την απονομή των μεταλλίων θα ακολουθήσει έντεχνη και λαϊκή μουσική βραδιά, που διοργανώνει η τοπική κοινότητα.

Η ιδιαιτερότητα των αγώνων τοξοβολίας πεδίου (Filed Archery) έγκειται στο γεγονός ότι διεξάγονται σε φυσικούς χώρους, όπως βουνά, δάση και πλαγιές, με πολλαπλές διαδρομές και στόχους ποικίλων αποστάσεων (μέχρι 60 μέτρα), ενώ συμμετέχουν τόξα όλων των κατηγοριών, όπως τα ολυμπιακά, τα σύνθετα αλλά και τα παραδοσιακά τόξα χωρίς μηχανικά εξαρτήματα. Οι αθλητές κινούνται σε 4αδες και σταματούν σε κάθε στόχο της διαδρομής (10 στόχοι συνολικά) για να πραγματοποιήσουν τις βολές τους, που είναι συνήθως από 6 βέλη. Οι αποστάσεις των στόχων είναι άγνωστες και κάθε αθλητής πρέπει να υπολογίζει κάθε απόσταση, για να προσαρμόσει ανάλογα το τόξο του. Οι βαθμολογίες καταγράφονται σε κάθε στόχο από τις ομάδες των τοξοτών και συγκεντρώνονται στο τέλος του αγώνα από τους κριτές.

Επίσης, κάθε αγώνας έχει διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, ανάλογα με την τοποθεσία που διεξάγεται, τις θέσεις των στόχων που επιλέγονται, τα φυσικά εμπόδια και τις καιρικές συνθήκες την ημέρα του αγώνα.

Μία κατηγορία αγώνων τοξοβολίας πεδίου που έχει διαδοθεί ευρέως στην χώρα μας είναι και το Total Filed Game (TFG), όπως αυτό που θα διεξαχθεί στην Δαφνούλα με την συνδιοργάνωση και συμμετοχή του ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥ.

Ο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ καλεί τα μέλη του αλλά και τους φίλους του αθλήματος να παρακολουθήσουν από κοντά την διοργάνωση, που διαφέρει σημαντικά από τους κοινούς αγώνες τοξοβολίας, αλλά και να συμμετάσχει στο γλέντι που θα ακολουθήσει με ζωντανή μουσική και εκλεκτά εδέσματα.