Μεγάλη (βδ)ομάδα,λαμπε(ι)ρη πρόκριση!

80

Μεγάλη (βδ)ομάδα,λαμπε(ι)ρη πρόκριση! Ανήμερα της επετείου του Ευρωπαϊκού του 1968 η Α.Ε.Κ. έπαιξε τα ρέστα της, στη Γαλλία για την πρόκριση στο F4 του Champions League. Σε μια χρονιά που ακόμα και στο ποδόσφαιρο βάφεται κιτρινόμαυρη η Στρασμπούργκ έμοιαζε μάλλον αμελητέα ποσότητα, μολονότι στο άκουσμα του ζευγαριού ήταν αυτή που ξεκινούσε με τα λευκά.

Οι κιτρινόμαυροι όχι μόνο υπερασπίστηκαν το +9 του πρώτου αγώνα αλλά κατάφεραν  με τρίποντο του Πάντερ να μην ηττηθούν ούτε μακριά από το Ο.Α.Κ.Α.

Ο Αμερικάνος έχει δηλώσει βροντερό παρόν σε κάθε μεγάλο παιχνίδι της ένωσης. Από τον τελικό κυπέλλου μέχρι το buzzer beater επί της Νίμπουργκ.

Οι 18 αποψινοί του πόντοι ήταν καρφί στο μάτι των Γάλλων, κυρίως γιατί σημειώθηκαν σε σημεία που η πλάστιγγα έγερνε επικύνδινα.

Παρόλα αυτά όπως και στο πρώτο παιχνίδι την ώρα που η κατάσταση έμοιαζε να ξεφεύγει οι Αμερικάνικες πινελιές του ρόστερ έκαναν πίσω.

Για κάθε φθηνό φάουλ του Χάντερ ήταν εκεί τα μούσκουλα του Μαυροειδή και για κάθε φορά που ο Τζέιμς έχανε το μυαλό του επιστρατευόταν η εμπειρία του Βασιλόπουλου και του Ξανθόπουλου.

Δεν είναι τυχαίο που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη των φίλων της Α.Ε.Κ. το μπλονζόν του Λαρεντζάκη αλά Μπουφόν από το πρώτο ματς.

Και όταν όλοι αυτοί σιγήσουν θα μιλήσει σίγουρα ο αρχηγός, ίσως ο κορυφαίος Έλληνας σουτέρ αυτή τη στιγμή. Ο Σάκοτα πήρε την ομάδα του από το 69-64 και με δύο τρίποντα, το ένα πίσω από το άλλο, ήταν σα να δήλωνε ότι το F4 το θέλει σπίτι του.

Οι άλλοι μνηστήρες του τροπαίου είναι οι Μονακό, Λούντβισμπουργκ και Μούρθια. Ο αντίπαλος θα προκύψει μετά από κλήρωση. Οι Γαλλοελληνικές μονομαχίες πάντως πλέον δε τρομάζουν ιδιαίτερα.

Βέβαια αν η έδρα της τελικής φάσης  γίνει και επίσημα η Αθήνα τότε το πατροπαράδοτο «και οι 4 έχουν τις ίδιες πιθανότητες» δε θα είναι δίκαιο να ακουστεί. Όσο βαρύ και αν είναι το φορτίο το φαβορί θα φοράει κιτρινόμαυρα…