Λίγη ζωή ακόμη…

70

Λίγη ζωή ακόμη…

Τα play off κρίνονται σε μεγάλο από την ενέργεια και τη θέληση της κάθε ομάδας. Από τη μία η Ζάλγκιρις παίζει με ρεζερβουάρ γεμάτο, πράγμα που ο Ολυμπιακός των τραυματισμών και των ενέσεων δε μπορεί να ακολουθήσει. Ένεκα των συνθηκών άντεξε μόνο μία περίοδο για να φύγει με το συντριπτικό 80-60.

Ξέραμε ότι για να κερδίσει στη Λιθουανία ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει πολλά από παίχτες που δεν ήταν παράγοντες των δύο προηγούμενων αγώνων. Ο Ρόμπερτς έβαλε 9 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο και κρατούσε τους ερυθρόλευκους αλλά το τρικ του Σφαιρόπουλου με τον Μπράουν τον ξαναέφερε στο παρκέ όταν όλα είχαν τελειώσει στην 4η περίοδο.

Ο Μπράουν είχε παίξει ένα σκάρτο επτάλεπτο στη σειρά, όμως σήμερα πήρε το χρίσμα του πενταδάτου στο 2ο ημίχρονο, με κορυφαία του ενέργεια ένα αντιαθλητικό φάουλ.

Οι τραυματίες του Ολυμπιακού έχουν την αυταπάρνηση, μόνο που αυτή δε φέρνει σκορ. Με 60 πόντους δε κερδίζεις αγώνα πλέι οφ εν έτει 2018.

Ο Σπανούλης το παλεύει όσο μπορεί, μολονότι τα συνεχόμενα παιχνίδια του προσθέτουν επιπλέον βάρος στην 36χρονη πλάτη του. Ήταν και αυτός κακός απόψε στην 1η περίοδο, παρότι στη συνέχεια προσπάθησε με ατομικές ενέργειες να δώσει οξυγόνο στην ομάδα του, που αγκομαχούσε. Αν θέλει να παίξει ένα ακόμη F4 θα πρέπει αυτός να κάνει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για να τον ακολουθήσουν οι υπόλοιποι, και όχι το αντίθετο.

Ο συναρχηγός του Γιώργος Πρίντεζης φαίνεται αρκετά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και δε του βγαίνει τίποτα, ενώ από τους υπόλοιπους όποιος αποφύγει την ένεση πριν τον αγώνα κάνει τον σταυρό του κρυφά στα αποδυτήρια.

Μέσα σε όλα αυτά η Ζαλγκίρις παίζει ένα πολύ όμορφο και στοχευμένο μπάσκετ. Δε θυμίζει σε τίποτα την άναρχη Εφές που αν και βρέθηκε με 2-1 μπροστά πέρσι δε μπόρεσε να διαχειριστεί το πρέπει της.

Η Ζαλγκίριο αρένα κόχλαζε και το άγχος φάνηκε στα αρχικά σουτ των Λιθουανών έξω από τα 6,75. Όταν η μπάλα πήγε με στόχευση στο ζωγραφιστό και οικοδομήθηκε η διαφορά, τα χέρια δεν έτρεμαν και το καλάθι φαινόταν σα βαρέλι.

Αν κάτι δίνει ελπίδες στον Ολυμπιακό είναι οι μεγάλες προσωπικότητες που διαθέτει και η εμπειρία του να παίζει τέτοια παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο.

Η άμμος αδειάζει απειλητικά από την κλεψύδρα. Μένει να δούμε αν οι ερυθρόλευκοι βγουν στην επιφάνεια ή τα προβλήματα τραυματισμών τους τραβήξουν μία και καλή στο βυθό.

Σαράντα λεπτά αγώνα, λίγη ζωή ακόμη…