5 σκέψεις για το Euro16 μέχρι τώρα.

173

5 σκέψεις για το Euro16 μέχρι τώρα. Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η πρώτη αυτή φάση του Euro16 και ελπίζουμε στην επόμενη φάση και στα παιχνίδια νοκ-αουτ να δούμε καλύτερο θέαμα.Ας δούμε λοιπόν 5 πράγματα για το Euro16 μέχρι τώρα.

1)Χαμηλή ποιότητα

Είτε οφείλεται στο ότι οι ομάδες από 16 έγιναν 24 με αποτέλεσμα να μπούνε και ομάδες που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο,είτε γιατί οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ κουρασμένοι μετά από μια μακρά περίοδο στους αγωνιστικούς χώρους,είτε κάτι άλλο οφείλουμε να πούμε ότι βλέπουμε μέτριο θέαμα.

Ο μέσος όρος των γκολ(1,96) είναι ο χειρότερος σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από το 1980 και από οποιοδήποτε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

2)Γκολ στο τέλος

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το ποσοστό των γκολ που έχουν σημειωθεί στα τελευταία λεπτά και μάλιστα μετά το 85′.Ενα ποσοστό που φθάνει στα 30%.

3)Οι χούλιγκανς

Κάθε φορά στις μεγάλες διοργανώσεις όλοι κατηγορούν τους Άγγλους για επεισόδια.Στην Ιαπωνία/Νότιο Κορέα,στην Πορτογαλία, στην Νότιο Αφρική,στην Γερμανία οι Άγγλοι πέρα από την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ και τις συνέπειες αυτού δεν έρχονται σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία όπως συμβαίνει στο Euro16.

Η Αγγλία έγινε γνωστή για τους χούλιγκανς τη δεκαετία του 70 και του 80 αλλά με συντονισμένες προσπάθειες κατάφερε να περιορίσει το πρόβλημα.Μάλιστα στο Euro16 δεν επετράπη σε πολλούς Άγγλους οπαδούς να ταξιδέψουν που ήταν ύποπτοι για επεισόδια,πράγμα που δεν συνέβηκε με άλλες χώρες κυρίως με τους Ρώσους που ταξίδεψαν εκεί οργανωμένα μόνο και μόνο για να κάνουν επεισόδια.

Οπαδοί με περίεργες απόψεις και συμπεριφορές που η Γαλλική αστυνομία δεν μπόρεσε να ελέγξει.

4)Οι παίχτες του πάγκου κάνουν τη διαφορά

Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός από γκολ έχει σημειωθεί από παίχτες του πάγκου .Στην πραγματικότητα το ποσοστό των γκολ που σημειώθηκαν από τους ποδοσφαιριστές ατου πάγκου αγγίζει το 23,7% ,που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που υπήρξε ποτέ με δεύτερο το ποσοστό στο Euro96 με 17,2%.

5)Λείπουν οι συναρπαστικοί αγώνες

Δεν υπάρχει αγώνας που να είναι συναρπαστικός.Ισως το παιχνίδι των Κροατών με τους Τσέχους που ενώ οι Κροάτες προηγήθηκαν με 2-0 και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να μεγαλώσουν τη διαφορά,οι Τσέχοι κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφεραν και απέσπασαν την ισοπαλία ίσως και με τη βοήθεια των Κροατών στην κερκίδα που πλακώνονταν μεταξύ τους και δημιούργησαν αναταραχή κόβοντας το ρυθμό της ομάδας,βοηθώντας έτσι τους Τσέχους να ισοφαρίσουν.