Απειλεί με αποβολές η ΟΥΕΦΑ

80

Η εκτελεστική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, προειδοποίησε τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αγγλίας (F.A.) και Ρωσίας (R.F.S.) ότι «δεν θα διστάσει να επιβάλλει πρόσθετες κυρώσεις», οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν, ακόμα και αποκλεισμό των ομάδων τους, από το Euro στη Γαλλία.

Η ανακοίνωση, αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Καλούμε  την FA, και την RFS, ν’απευθύνουν έκκληση προς τους υποστηρικτές τους, να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα και σεβασμό».

Η ανακοίνωση ήρθε, μετά απ’όσα έγιναν στο Σαββατιάτικο ματς μεταξύ των δυό χωρών, στο «Βελοντρομ» της Μασσαλίας.

Ένας μεγάλος αριθμός Ρώσων οπαδών, έσπασε τον κλοιό των stewards, και προχώρησε προς την κερκίδα που φιλοξενούσε Άγγλους οπαδούς, πετώντας τους πέτρες, μπουκάλια και λοιπά …τιμαλφή. Την ίδια ώρα, οι Άγγλοι τράπηκαν σε φυγή, προς τις εξόδους του σταδίου.

Η ΟΥΕΦΑ, αναγνωρίζει, στην ανακοίνωση, πως υπήρξαν προβλήματα διαχωρισμού των οπαδών στο «Βελοντρόμ», και προανήγγειλε διορθωτικά μέτρα ενίσχυσης του προσωπικού στα γήπεδα, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

«Θα δεχθούμε πρόστιμο από την ΟΥΕΦΑ, έτσι νομίζω, εμείς δε συμπεριφερθήκαμε σωστά» δήλωσε ο Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα επεισόδια στο «Βελοντρόμ» ήταν η κατάληξη(;), των τριήμερων ταραχών μεταξύ Άγγλων και Ρώσων, με περισσότερους από 20 Άγγλους τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι σοβαρά.

Τα Σαββατιάτικα επεισόδια, είχαν ξεκινήσει από τ’απόγευμα, με ρίψεις μπουκαλιών και γροθιές εκατέρωθεν, με την Αστυνομία να χρησιμοποιεί κανόνι νερού, για να χωρίσει τους ταραξίες.