Μπουφάν αερόσακος για αναβάτες μοτοσυκλέτας

924

Μπουφάν αερόσακος για αναβάτες μοτοσυκλέτας που προστατεύει αποτελεσματικά το πάνω μέρος του σώματος σε περίπτωση σύγκρουσης

Η BMW Motorrad λανσάρει το BMW Motorrad Street Air by Alpinestars, ένα προηγμένο σύστημα αερόσακου που παρέχει στους αναβάτες ολοκληρωμένη προστασία του πάνω μέρους του σώματος σε συνθήκες οδήγησης εντός και εκτός δρόμου.

Τεχνολογικά βασίζεται στο ήδη υπάρχον σύστημα αερόσακου δρόμου Alpinestars Tech-Air® – το οποίο δεν χρειάζεται αισθητήρες πάνω στη μοτοσικλέτα. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί έναν προηγμένο αλγόριθμο που ανιχνεύει τον επικείμενο κίνδυνο με μέγιστη ακρίβεια και φουσκώνει  τον αερόσακο, προστατεύοντας αποτελεσματικά το πάνω μέρος του σώματος του αναβάτη σε περίπτωση σύγκρουσης, πριν την πρώτη πρόσκρουση.

Το υφασμάτινο μπουφάν BMW Motorrad Street Air Dry by Alpinestars είναι σχεδιασμένο για να συνδέεται με το γιλέκο του συστήματος του αερόσακου της Alpinestars και αποτελεί απαραίτητο εξάρτημα για την πλήρη λειτουργικότητα του συστήματος.

Παρέχει άμεση προστασία του πάνω μέρους του σώματος καλύπτοντας την πλάτη, τα νεφρά, το θώρακα και τους ώμους – τις περιοχές που είναι πιο εκτεθειμένες σε μία σύγκρουση. Επίσης είναι τελείως ανεξάρτητο για το λόγο ότι – με τους αισθητήρες πολύ κοντά στο σώμα του αναβάτη ή του συνεπιβάτη – ο αερόσακος ενεργοποιείται χωρίς να χρειάζεται ασύρματο σήμα από τη μοτοσικλέτα.

Αυτό το μπουφάν είναι το πρώτο προϊόν ασφαλείας που λανσάρεται στο πλαίσιο μιας αποκλειστικής συνεργασίας μεταξύ της BMW Motorrad και της Alpinestars και διατίθεται για άνδρες και γυναίκες σε διαφορετικές αποχρώσεις από τον Οκτώβριο του 2016.

Μπουφάν αερόσακος για αναβάτες μοτοσυκλέτας

Κύρια χαρακτηριστικά του BMW Motorrad Street Air by Alpinestars:

Πλήρης ενεργοποίηση αερόσακου σε 25 χιλιοστά του δευτερολέπτου για προστασία σε συγκρούσεις και περιπτώσεις απώλειας ελέγχου είτε εν κινήσει ή εν στάση – όπως σε μία σύγκρουση εκ των όπισθεν με τη μοτοσυκλέτα σταματημένη στο φανάρι.

Για να λειτουργήσει το σύστημα δεν χρειάζεται τοποθέτηση αισθητήρων στη μοτοσικλέτα ούτε σύνδεση μιας συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας στο σύστημα του αερόσακου.

Άμεσα έτοιμο για χρήση, δεν χρειάζεται χρόνος για την ηλεκτρονική σύζευξη μεταξύ αναβάτη και/ή συνεπιβάτη και μοτοσικλέτας. Ο αναβάτης μπορεί εύκολα να αλλάζει μοτοσικλέτες χωρίς να χρειάζεται σετάρισμα ή επανεκκίνηση του συστήματος.

Λόγω της θέσης των αισθητήρων κοντά στο σώμα, το σύστημα του αερόσακου μπορεί να χρησιμοποιείται στο δρόμο ή σε διαδρομές εκτός δρόμου.

Δεν χρειάζεται απενεργοποίηση του συστήματος εάν η μοτοσικλέτα φύγει από την άσφαλτο και ακολουθήσει κάποιο μονοπάτι off-road ούτε στάση για αλλαγή σεταρίσματος. Επομένως, η εναλλαγή τύπων οδοστρώματος/εδαφών στο ταξίδι δεν δημιουργεί πρόβλημα.

Το σύστημα προστατεύεται από μία ανθεκτική και αδιάβροχη θήκη η οποία, όταν φοριέται κάτω από ένα συμβατό εξωτερικό μπουφάν, σημαίνει ότι το σύστημα του αερόσακου είναι πλήρως αδιάβροχο.

Πηγή:capital.gr