Καλύτερη περίοδος, η «Τάξη του ’92»

133

Kέρδισε τρέμπλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φόρεσε ακόμα τις φανέλες της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μίλαν και της Παρί Σαιντ Ζερμαίν. Φόρεσε και 115 φορές τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας.

Όμως, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ταξιδεύει στο χρόνο, φτάνει στα χρόνια που ήταν στην ομάδα Νέων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και τη χαρακτηρίζει ως «την καλύτερη στιγμή της καριέρας του». Η άνοδος στην πρώτη ομάδα, μαζί με τους Ράιαν Γκιγκς, Πολ Σκόουλς, Γκάρι και Φιλ Νέβιλ, και Νίκι Μπάτ, η επονομαζόμενη και «Τάξη του ’92».

Class of 92 olaballa athlitika nea eidiseis
H περίφημη «Τάξη του ’92», αποτελεί την καλύτερη περίοδο της καριέρας του Ντέιβιντ Μπέκαμ

«Πάντα έλεγα, ότι αυτά τα δέκα χρόνια, παίζοντας με τους ομοίους μου, Γκάρι Νέβιλ, Νίκι Μπατ, Πολ Σκόουλς, Ράιαν Γκιγκς, Κιθ Γκιλέσμπι, Ρόμπερτ Σάβατζ, και όλοι οι μεγάλοι παίκτες που μεγάλωσα, ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου» είπε στη επίσημη ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Θυμάμαι τα πάντα. Ήταν σαν να ήταν χθες. Απ’όταν ήμασταν στους ξενώνες του Σάλφορντ, μέχρι που παίξαμε στον τελικό του Eυρωπαικού Κυπέλλου, ήταν μια περίοδος που δε θα ξεχάσω ποτέ».

Ο Μπέκαμ πιστεύει, ότι οι μέθοδοι του Έρικ Χάρισον, ήταν μεγάλος παράγοντας στην επιτυχία του ίδιου και των συμπαικτών του.

«Δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να επαναπαυθούμε και να σκεφθούμε ότι είμαστε πετυχημένοι. Καθένας από εμάς πατούσε στη γη, και κρατούσε τα πόδια του στο έδαφφος. Σ’εκείνο το χρονικό διάστημα, αν δεν ήσουν τέτοιος χαρακτήρας, θα ξέφευγες. Αυτός είναι ένας απ’τους λόγους της επιτυχίας μας».

Αλλά ο πρώης αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, δεν είναι σίγουρος ότι θα υπάρξει ανάλογη παρτίδα παικτών, που θα επαναλάβει επιτυχία ανάλογη της «Τάξης του ’92».

«Είμαι περήφανος Άγγλος, και θα ήθελα να δώ Άγγλους παίκτες, ν’αναδεικνύονται μέσα από μεγάλες ομάδες» είπε ο Μπέκαμ, «αλλά δε νομίζω ότι θα συμβεί ξανά όπως το 1992, μ’εμάς. Δεν ξέρω, οι καιροί έχουν αλλάξει. Η ρομαντική πλευρά του εαυτού μου, και η Αγγλική πλευρά του εαυτού μου, ελπίζει ότι θα συμβεί πάλι»…