Επέκτεινε το συμβόλαιο του Κλοπ η Λίβερπουλ

71

Mπορεί να προσελήφθη τον περασμένο Οκτώβρη, και να μην κατάφερε να βγάλει την ομάδα στην Ευρώπη, αλλά η ιδιοκτησία της Λίβερπουλ, η Fenway Sports Group, έκρινε ότι ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο κατάλληλος προπονητής για την ομάδα.

Έτσι αποφασίστηκε η επέκταση του συμβολαίου του Γερμανού προπονητή, ως το 2022.

Μαζί με τον Κλοπ, επεκτάθηκαν και τα συμβόλαια των βοηθών του, Ζέλικο Μπούβατς και Πέτερ Κράβιτς.

«Είναι δύσκολο να εκφράσω με λόγια, πόσο μας τιμά, εμένα τον Ζέλικο και τον Πέτερ, αυτή η επέκταση, από την ιδιοκτησία και το σύλλογο γενικότερα» είπε ο Κλοπ στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ, και συνέχισε: «Εγώ είμαι ο πρώτος, που με αυτή την επέκταση, έρχεται και μεγάλη ευθύνη. Σε όλη την καριέρα μας, στόχος μας ήταν να κάνουμε τις ομάδες καλύτερες, και να είναι ο κόσμος τους περήφανος και χαρούμενος».

Σε μια κοινή τους δήλωση, ο κύριος ιδιοκτήτης Τζών Χένρυ, ο πρόεδρος Τομ Βέρνερ, και ο πρόεδρος της FSG Μάικ Γκόρντον, αναφέρουν: «Όταν υπάρχει στο σύλλογο άτομο της ποιότητας του Γιούργκεν Κλοπ, είναι απολύτως λογικό να εξασφαλίσουμε τη συνεργασία του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν δεν τα κάναμε, θα ήταν ανέυθυνο. Το βασικό κίνητρο σε αυτή την απόφαση, είναι η δέσμευση του Γιούργκεν, για συνολική βελτίωση και αναπτυξη. Με την πραγματοποίηση αυτής της δέσμευσης, διώχνουμε κάθε μελλόντικό ενδοιασμό και αμφιβολία. Θα προχωρήσουμε μαζί μ’εμπιστοσύνη μεταξύ μας, και το μέλλον του συλλόγου, στο επίκεντρο κάθε απόφασης».